Akik szerint Nyugaton nem élnek jobban a betanított munkások mint nálunk, azok tudnak arról hogy kétszer akkora a fizetések átlagos vásárlóereje a gazdagabb nyugati országokban mint nálunk?
egyreszt kivancsi lennek hogy honnan van ez az adat, masreszt meg a betanitott munkas a vilag barmely tajan a tarsadalom also retegehez tartozik jovedelmi szempontbol.
Lehet hogy abszolut ertekben jobban el, de ettol nem boldogabb mert o nem a magyar betanitott munkas eletszinvonalahoz meri magat, hanem a sajat tarsadalma eletszinvonalahoz.
A magyar betanitott melost sem vigasztalja hogy Bangladeshben meg eheznek az emberek.
Valóban, ez így van, bizonyos nyugati országokban a bérek vásárlóereje nagyobb. Pl. egyszer régen hallottam olyat, hogy Németországban egy átlagos fizetésből 4-szer annyi sört vehetsz, mint Magyarországon egy átlagos fizetésből.
De ahogy az első válaszoló is írja, a melós ott is melós. Ugyan magasabb színvonalon él, mint egy magyar melós, de ez őt nem különösebben érdekli, mert alacsonyabb színvonalon él, mint pl. egy ottani mérnök vagy informatikus.
Szóval valóban vonzó lehet egy magyar melósnak Németországba mennie dolgozni, eleinte nagyon élvezni is fogja a magasabb bért, aztán egy idő után ott is rájön, hogy bent van a mókuskerékben, nem fog elérni semmi nagy dolgot.
Szerintem meg vigasztalja, mert meg tud a melós is élni. És sok embernek ez bőven elég.
Nem mindenkinek a nagy ház, szép autó, nyaralgatások orrba szájba a vágyálma.
"zerintem meg vigasztalja, mert meg tud a melós is élni. És sok embernek ez bőven elég. "
Nem ertem hogy akkor a magyar betanitott melost miert nem vigasztalja az hogy Afrikaban meg ehen halnak az emberek. Hisz neki van mit enni, van fedel a feje felett. Mi kell meg?
(remelem erted mire kivantam ezzel utalni)
"Szerintem meg vigasztalja, mert meg tud a melós is élni. És sok embernek ez bőven elég. "
Az elsőnél a pont.
Ezeket csak azért mondod, kizárólag fejlettebb államokkal hasonlítod össze a magyar betanított munkásokat. Holott Bulgáriában, Albániában is megél egy munkás, de még Kínában meg Indiában is.
"Magyarországon is meg lehet élni a melós bérből. Az más kérdés, milyen színvonalon."
Igen, a fizetés fele megy élelmiszerre, a másik fele meg rezsire.
Csodálatos életszínvonal tényleg.
Azért kap 14 havi fizetést az osztrák melós, mert ugyanúgy él szinte mint a magyar?
bakker, ha minden pénzét feléli, akkor is ott lesz évente legalább két havi teljes fizetése...
A magyar mnunkás 1 évet dolgozik azért amit ő megkap 13-14 havi fizetés formájában.
Osztrák létminimum 870 euró. Ez nem csak egy szám, amit úgy kitaláltak, ahnem konkrétan ennyi pénzből tényleg meg lehet élni, vidéken saját bérlakással is, de egy kis garzonban talán még Bécsben is.
És a munkás nem ennyit kap, hanem 1100 eurót kb. Ha nem spórol hanem normálisan él bérlakásban egyedül, akkor is marad átlagosan 200 eurója havonta!
Szerintem ez sokkal jobb mint a magyar melós szivatása 70 rongyért amiből 30 ugrik kajára, meg 30 rezsire.
Bérlakást megfizetni se tud. Ha nincs ingatlanja, akkor lakhat az anyjával vagy szobatársakkal esetleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!