Átvertek a jófogáson. Mit tudok tenni? Részletek lemt.
Figyelt kérdés
Vettem egy videókártyát.Hozta a postás megvettem kibontottam bennevolt viszont nem jó.nem működik.Viszont azt mondták hogy jó.Es 3nap cseregaranciát ad.Most meg felszívódott.Mit tudok tenni?13 ezer forint voltFeljelentem mit tudnak csinálni?Sokba kerul az eljárás?Vagy megszívtam?2015. szept. 30. 09:05
1/5 anonim válasza:
Feljelentheted, de ugye nem tudod bizonyítani, hogy nem nálad romlott el. Egyébként ha tudnád is, a pénzed nem valószínű, hogy újra fogod látni.
Egyedüli megoldás lehet, ha a terméken rajta van a feladó címe, akkor tudod hol lakik/lakhat.
2/5 anonim válasza:
Első, szerinted akkor önbíráskodást kell elkövetni, vagy mi?!
Sajnos nem tudod feljelenteni, mert a pénzedért árut kaptál, ezzel a rendőrség nem fog foglalkozni!
3/5 anonim válasza:
Senki nem írt önbíráskodásról, ezer más dologgal lehet szivatni valakit, ha tudod a lakcímét.
A rendőrség pedig ugyanúgy foglalkozhat a dologgal, mivel az eladó csalást követett el. Az más kérdés, hogy ekkora értékben nem valószínű, hogy fog, maximum ha több átvert vevő is feljelenti az illetőt.
4/5 anonim válasza:
Ezzel nem fognak semmit sem csinálni. Senki sem fogja tudni bizonyítani, hogy kinél romlott el a kártya. Ezért kell személyesen átvenni az elektronikai dolgokat. Max elmész hozzá és szépen megmondod neki, hogy szart küldtél. De vélhetően messze van tőled, ezért is rendelted postán, így nem fogsz becsöngetni hozzá. Szóval bukta 13.000Ft. A rendőrségen tehetsz feljelentést, az ingyen van. Max amikor megkeresik őt is, akkor bekakil és visszafizeti neked a pénzt, ha tényleg rosszat küldött
5/5 anonim válasza:
Feljelented. Megadod a bankszámlaszámát, jobb esetben valami bizonylatot (pl. kinyomtatod netbankról az utalást) és abból kiderül,hogy melyik bank ügyfele az illető. Utána hivatalosan megkeresik a bankot,hogy szolgáltassa ki az adatait és megvan a "tettes".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!