Ha neten eladtam egy terméket, de nem hívtam fel a figyelmet rá, hogy replika, lehet belőle bajom?
Egy több milliós órának az utánzatát vettem meg vaterán 2 hónapja. Meguntam, nem tetszik annyira, ezért feltettem netre, azonban 6x annyit kaptam érte, mint amennyiért én vettem.
Persze ez az ár is az eredeti 1%-a alatt van bőven.
Lehet belőle gondom ha netán visszakérné a vevő a pénzét?
Vagy ha utalt és megkapja az árut akkor megvolt az üzlet és kész?
A leírás nem tartalmazta, hogy replika, mivel nem engednek ilyet árulni, azonban a vevő nem kérdezett rá vásárlás előtt!
Ilyenkor mi van?
A termék leírásban benne volt, hogy replika?!
Ha nem, akkor feljelenthet a vevő, sőt az eredeti termék forgalmazója is.
Tipikus csalás!
Legyünk őszintén, aki ANNYIRA hülye, hogy elhiszi, hogy pár tízezerért vehet valódi Rolexet, az meg is érdemli.
A másik oldalról meg legalább szólj neki még most kérdező, hogy a termék replika...
"szólj neki még most"
És lehetőleg írásban, hogy nyoma legyen...
Amúgy hülyének lenni állampolgári jog, és a BTK nem bünteti. Csalónak lenni más, azt büntetik.
Tehát a csalás alól nem ment fel az, hogy esetleg hülye a vevőd...
#13: Itt most nem arról van szó, hogy mennyire hülye a vevő, hanem arról, hogy az eladó nem tájékoztatta arról, hogy a termék nem eredeti.
Ha megvásárolnak tőlem egy általam Rolex-ként hirdetett órát, amiről kiderül, hogy mégsem Rolex, csak rá van írva, akkor nem védekezhetek azzal, hogy hülye volt a vásárló.
#16 vagyok, bocs, #12-nek akartam válaszolni, nem #13-nak.
Utolsó: Értjük, hülye a vevő, de értsd már meg, hogy itt nem ez a lényeg.
"aki ANNYIRA hülye, hogy elhiszi, hogy pár tízezerért vehet valódi Rolexet, az meg is érdemli"
NEM! Azt senki nem érdemli meg, hogy bűncselekmény áldozata legyen! Azt megérdemelné, hogy korrekt tájékoztatás mellett rossz döntést hozzon.
De BTK 373. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, csalást követ el.
Egyértelmű a tényállás... haszonszerzés, mert pénzért adja. Tévedésbe ejti, vagy ott tartja, mert nem mondja el, hogy replika, és kárt okoz, mert pénzébe kerül a vevőnek. De minek ragozni, ez olyan egyértelmű, hogy nagyon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!