Ha neten eladtam egy terméket, de nem hívtam fel a
figyelmet rá, hogy replika, lehet belőle bajom?
Figyelt kérdés
Egy több milliós órának az utánzatát vettem meg vaterán 2 hónapja. Meguntam, nem tetszik annyira, ezért feltettem netre, azonban 6x annyit kaptam érte, mint amennyiért én vettem.
Persze ez az ár is az eredeti 1%-a alatt van bőven.
Lehet belőle gondom ha netán visszakérné a vevő a pénzét?
Vagy ha utalt és megkapja az árut akkor megvolt az üzlet és kész?
A leírás nem tartalmazta, hogy replika, mivel nem engednek ilyet árulni, azonban a vevő nem kérdezett rá vásárlás előtt!
Természetesen visszakérheti a vevő a pénzt, mivel hiányosan tájékoztattad a termékről. Más gondod nem lesz belőle, ha vissza is adod a pénzt.
2015. szept. 24. 22:02
2/20 anonim válasza:
Btk. 373. § Csalás
2015. szept. 24. 22:31
3/20 anonim válasza:
Ha a hirdetés szövegében nem volt semmiféle utalás az óra eredeti vagy replika jellegére vonatkozóan, csak olyan általánosság, hogy "a fotón látható óra", akkor nem. Ugyanakkor a vevőnek joga van elállni a vásárlástól, akár indoklás nélkül is.
2015. szept. 24. 22:34
4/20 A kérdező kommentje:
Nem érzem csalásnak... Egyszerűen csak kitettem a képet és odaírtam egy nagyobb árat, hogy alkuképes.
A vevő ma utalt, holnap adom postára, már megvette, csak még nincs nála.
Ha bemegyek egy autókereskedésbe és ott áll egy 2015-ös porsche panamera 200.000ft-ért, gondolhatnám, hogy nem valódi az autó, vagy ha kétségeim vannak, megkérdezem.
Itt azonban semmi nem történt, nem írtam hogy eredeti, azt sem, hogy hamis.
2015. szept. 24. 22:49
5/20 anonim válasza:
Pedig csalás. Azzal, hogy leírtad a leírásban, hogy pl. Omega, azzal leírtad, hogy eredeti. Nagyon-nagyon remélem, hogy feljelentést tesz ellened a vevő, és csalás miatt elítélnek majd a bíróságon. Őszintén remélem, hogy be is csuknak. Szerencsére voltál olyan hülye, hogy kiírtad ezt a kérdést, így már visszavezethető lesz hozzád, hogy TUDTÁL róla, hogy hamisítványt árulsz, és ez feltétele annak, hogy kimondhassák a csalást... Ha nem írod ki, még tehetted volna a hülyét... Hehe.
2015. szept. 24. 23:04
6/20 A kérdező kommentje:
Ovb
2015. szept. 24. 23:10
7/20 anonim válasza:
Aki azt hiszi hogy a vaterán egy kétmillás órát megvesz majd 15.000-ért, az meg is érdemli. Gyanítom hogy nem számít egy eredeti órára ennyiért. Szerintem nem lesz belőle baj.
2015. szept. 24. 23:33
8/20 anonim válasza:
Milyen márkájú óra?
2015. szept. 24. 23:34
9/20 A kérdező kommentje:
Rolex
2015. szept. 25. 00:04
10/20 anonim válasza:
Ha te kiteszel egy ROLEX óráról vagy egy ROLEXRE MEGTÉVESZTÉSIG HASONLÍTÓ óráról egy képet aztán küldesz egy hamisítványt az kimeríti a BTK alapján a csalás fogalmát, tehát igen, lehet belőle bajod. Ha a vevő akkora madár, hogy azt hitte kap egy 2 millás órát 30e-ért. Ha ő is csak egy jó hamisítványra számított akkor nyilván nem lesz semmi.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!