Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Március 31-től megszünik az...

Március 31-től megszünik az Alkalmi Kiskönyv. Ezek után hogyan lehet munkát vállalni?

Figyelt kérdés
Miért jobb ha megszünik az Alkalmi Kiskönyv? Hallottam valami regisztrációról, de azt online módon kell, hogy beküldjék a munkaügyi központnak vagy hogyan?
2010. márc. 14. 07:31
 1/5 anonim ***** válasza:
Azért jobb, mert így még annyira se lesz munkád, mint eddig. Muhahahaha.
2010. márc. 14. 08:10
 2/5 A kérdező kommentje:

miért ne lenne?

Ha jelenleg én kiskönyvvel dolgozok akkor ott ettől függetlenül dolgozhatok tovább nem?

A bunkóságodról annyit, hogy másokat kinevetni igen kis hülye gyerekes szokás, lehet hogy neked van állandó munkád vagy a pénzed gyarapodásának köszönhetően nincsen erre szükséged de másokat emiatt még nem kell kinevetni. BAROM!

2010. márc. 14. 08:17
 3/5 anonim ***** válasza:
40%

Hát pedig nem lesz, komám... Legfeljebb feketén, mert ha simán foglalkoztatnak, akkor több járulékot kell fizetniük utánad.

Amúgy nekem sincs munkám, de már beleszarok.

2010. márc. 14. 08:22
 4/5 A kérdező kommentje:

1: nem vagyok a komád

2: ugy hallottam, hogy ugyanugy lehet dolgozni alkalmi munkavállalóként csak regisztréciós rendszer lesz. ennek járnék utána

2010. márc. 14. 08:34
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Itt találsz róla egy cikket:

[link]

Igen, regisztrációs rendszer lesz. De ajánlom figyelmedbe azt a részt, hogy "2010. április 1-jétől megszűnik az a rendszer is, amely az alkalmi munkavállaláshoz automatikusan az általános köztehernél alacsonyabb kedvezményes közterhet kapcsolt."

Ez pedig azt jelenti, hogy lényegében az lesz, amit az első, meg a második válaszban írtam. Ugyanis ezek a munkaadók pont azért foglalkoztattak így embereket, mert így olcsóbb volt nekik...

2010. márc. 14. 09:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!