Ha munkanélküli vagyok, akkor a munkanélküli hivatalba tudnak/lehet valami tanfolyamot elvégezni? Pl: boltvezetői vagy eladó, ilyesmira gondoltam. És ez kb mennyibe kerülne nekem.
Ha munkanélküli vagy akkor mehetsz tanfolyamokra, de ezt általában nem te fizeted, sőt még ezalatt juttatásokban részesülhetsz! Azt hogy konkrétan milyenekre az adott régiótol és a kiírt tanfolyamoktól, illetve a végzettségedtől is függ!
De a legpontosabb információt a lakhelyedhez legközelebbi kirendeltségben tudnak adni.
Ha a munkaügyi hivatal szervezi a tanfolyamot, akkor a résztvevőknek az ingyenes, plussz a tanfolyam idejére megkapják a minimálbért és ha nem a lakóhelyükön van a tanfolyam, akkor 90%-os kedvezményt az utazáshoz.
Ha a te munkaügyid nem szervez olyan tanfolyamot, mint amire szeretnél járni, de a "szomszéd" munkaügyi igen, akkor a két hivatal megegyezése alapján oda is járhatsz, ugyanolyan feltételekkel. Kicsit macerás lerendezni, az elején ide-oda kell szaladgálni a két munkaügyi között.
Olyan tanfolyam elvégzését is támogathatja a munkaügyi, amit nem ő szervez. Ezt egyedi elbírálás alapján.
A www.afsz.hu oldalon felteszik az indítandó tanfolyamok listáját (mi is onnan láttuk, hogy a "szomszéd" munkaügyi szervez olyan tanfolyamot, amit kerestünk, és így tudtunk jelentkezni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!