Munkahelyemről elküldtek, viszont nem fogadtam el és írtam alá a olyan szerződést, ami rendkívüli felmondásos, akkor is életbe lép a munkaviszonyom felmondása?
# 9
"Már hogyne lenne.."
Mármint mi???
A kérdező ezt írta: "nem fogadtam el és írtam alá a olyan szerződést, ami rendkívüli felmondásos"
Ebben semmi értelem nincs. Rendkívüli felmondással szüntethető meg egy szerződés, de mi az a rendkívüli felmondásos szerződés, amit alá kellene írni? Ezt nem tudom értelmezni.
"Nincs olyan szerződés, ami "rendkívüli felmondásos". "
De, pont, hogy van. Ez is a neve, hogy rendkívüli felmondás, le is írtam miben különbözik a rendes felmondástól.
A felmondás nem szerződés!
Kedves Kérdező, kicsit rosszul fogalmaztál, de azért értjük, hogy mit is akartál kérdezni. :)
A rendkívüli felmondás bármelyik fél részéről egyoldalú jognyilatkozat, nem kell hozzá a másik fél beleegyezése. Ha a másik fél nem veszi át, akkor két tanú igazolhatja a "megtagadás" tényét, és máris átvettnek minősül. Ha nincs tanúzásra lehetőség, akkor postán továbbítják, és ha azt sem veszed át, akkor vélelmezett átvétel lesz belőle. Tehát úgy kezeli a törvény, hogy átvetted!
Egyébként minden igaz, amit írtál a munkaviszony megszüntetésekről.
Ha az indok nem felel meg a valóságnak, vagy kifogásod van ellene (főleg, hogy nem ítéltek el, csak valamilyen eljárás folyik ellened), akkor az "átvételt" követő 30 napon belül a munkaügyi bírósághoz fordulhatsz jogorvoslatért. Ha a bíróság Téged igazol, akkor igényt tarthatsz akár végkielégítésre, és a felmondási idődre járó távolléti díjadra is. Még erkölcsi kártérítésre is... akár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!