Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Internetes csalás áldozata...

Sancer kérdése:

Internetes csalás áldozata lettem! A jófogás.hu-n elcseréltem aaz uj 65 ezer ft os telefonom egy xbox360 ra én korrektűl feladtam viszont cserébe egy könyv nagyságu dobozt kaptam üresen! Mit tegyek? érdemes perelni?

Figyelt kérdés
csalás,jófogás,átverés,rendőrség,xbox360,

2015. aug. 26. 21:31
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:

A héten te vagy a negyedik, akiről tudom, hogy átverték a jófogáson.

A jogiforum.hu/polgarijog/aprodcsalas-ra írd be az adatokat, hogy más ne járjon így!

De hiába is az egész, amíg kapzsi emberek lesznek, akik elhiszik pl. hogy 20 000 Ft-ért komplett xboxot lehet kapni...

2015. aug. 27. 04:33
 12/38 anonim ***** válasza:
21%
bizonyítani tudod, hogy nem kaptál semmit?
2015. aug. 27. 06:12
 13/38 anonim ***** válasza:
78%

" minden üzenet és bizonylat megvan átvert, egyértelmű beszélgetéseket mindent lementettem egyértelmű netes csalás ezt büntetik ugytudom " megkárosított " és tudom is bizonyitani"

Ne értsd félre, amit most írni fogok nem kötözködés lesz - csak 9 éve aukciózok, van egy kis rálátásom a dologra.

Először is a csere mindig is egy roppant ingoványos talaja volt az aukciós oldalaknak - nem véletlen, hogy sokan be is szüntették (régen pl a Vatera-Teszveszen is volt.)

Másodszor: az oké, hogy a levelezések le vannak mentve, ezt tudod bizonyítani, DE! nem ezt kell tudni bizonyítani, hanem azt, hogy Te egy ÜRES DOBOZT KAPTÁL (és 65 ezer ft értékű telefont küldtél).

Na, most ezen a ponton fog elakadni a dolog és sajnos, ha ezt nem tudod bizonyítani, akkor tényleg nem fog Veled foglalkozni a rendőrség.

Ugyanis hiába fotózod le azt a dobozt, amit küldött, én is le tudok fényképezni egy üres dobozt, de ez nem bizonyíték. Bizonyíték az, ha Te be tudod bizonyítani (pl, feladóvényen megjelölve áru értéke) hogy Te milyen értékben küldtél, illetve hogy Ő üres dobozt küldött.

Amennyiben postás vagy más olyan személy JELEN VOLT a kibontásnál, aki látta, amikor kibontottad, hogy üres és ezt hajlandó tanusítani, akkor talán van esélyed. Illetve ha a levelezésben elismeri a másik fél, hogy nem azt küldte (de ennek kicsi az esélye és nem tudom, a levelezés mennyire bizonyító erejű).

Bocs, hogy ezt írom, de nem sok esélyed van :-( Viszont ha a Vaterán vetted volna meg az Xboxot (NEM CSERE!), ahol van a Biztonságos Vásárlás Program és úgy kapsz üres dobozt, akkor a rendőrségi feljelentés után visszakaptad volna a pénzed.

Kérlek ne azt a következtetést szűrd le ebből, hogy akkor interneten nem veszel semmit - mert nagyon jó vételeket lehet így csinálni :-) - hanem azt, hogy máskor sokkal-sokkal óvatosabb legyél! Ahol az eladók nem rendelkznek értékelésekkel, ott inkább csak személyes átvátelt javaslok - CSERÉT viszont SOHA! (nem mondom, hogy nem hallottam tisztességesen lebonyolított cseréről, de nem ez a jellemző, sajnos)

Remélem, tudtam segíteni :-)

2015. aug. 27. 07:40
 14/38 anonim ***** válasza:
0%
Még személyes átvételnél is kaphattál volna egy működésképtelen xboxot, akkor sem tehetnél semmit.
2015. aug. 27. 09:51
 15/38 anonim ***** válasza:
71%

"Még személyes átvételnél is kaphattál volna egy működésképtelen xboxot, akkor sem tehetnél semmit."

Hát, ha valakinek nincs annyi esze, hogy elektromos eszközt csak olyan helyen vesz át, ahol ki is lehet próbálni, akkor beleeshet a csapdába. Én csak egyszer jártam így egy kis értékű kazettás magnónál, de azóta megtanultam, hogy technikai cuccot csak úgy veszek át, ha ki is tudom próbálni :-)

2015. aug. 27. 10:19
 16/38 anonim ***** válasza:
11%

Idióta csendőrség semmit se fog csinálni,patkány népség.

Kapsz egy levelet majd,hogy ismeretlen tettes ellen lezárták a nyomozást,nem dolgoznak semmit se csinálnak,csak a pénzt szedik fel gyorshajtásért

,,Mindenki rendőrnek születik,csak valaki tovább tanul", sajnos ez a helyzet.

Semmit se csinálnak,ez Magyarország.Egy próbát megér de a rend héber őrei ilyenek.

2015. aug. 27. 10:31
 17/38 evimeri ***** válasza:
19%
Ne haragudj, tényleg nem akarlak megbántani. De nagyon nagy hülyeséget csináltál. Szerintem nem sokra mész a feljelentéssel, de azért megpróbálhatod. A tanulópénzt megfizetted. Legközelebb óvatosabb leszel.
2015. aug. 27. 10:31
 18/38 anonim ***** válasza:
54%
Ha megvan a címe, akkor meg is látogathatod...
2015. aug. 27. 10:37
 19/38 anonim ***** válasza:
53%

Oké, 16, tegyük fel, hogy veled cserélt. Feljelent.

Hogyan véded meg magad??? Tudod bizonyítani, mit küldtél? Mert ő sem tudja, mit kapott...

Szidhatod a rendőröket, de szerinted ilyen esetben mégis mit kellene tenniük? Én úgy gondolom, mindenkinek van lehetősége arra, hogy kivédje az ilyen helyzetet. Semmit nem tett a kérdező azért, hogy ezt elkerülje, bizonyítani nem tud, ennyi.

2015. aug. 27. 10:42
 20/38 anonim ***** válasza:
19%
#15 pedig láthatólag nincs sem neked, sem a kérdezőnek. :)
2015. aug. 27. 10:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!