Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Eladtam valamit, es az nem...

Eladtam valamit, es az nem mukodik a vevonel, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Nos, eladtam egy videokartyat (MSI R9 280x) a hardverapro oldalon. A termek gariskent volt meghirdetve, mivel en is hasznaltan vettem, azt mondtak van ra garancia, papir is van rola, csak nem jartam utana. A vevo melegedesre panaszkodik. Nalam tokeletesen mukodott. Azt akarja, hogy vegyem vissza, de mar nem tudom, mert megvan az utodja. Utana olvastam, hogy elvileg 8 napig visszakell vasarolnom, ami mar letelt, meg az maganszemelyekre amugy sem vonatkozik, de o azt mondja, hogy 1 evig vissza kell vennem. Garanciaztatni nem tudja, mert mar nincs meg a doboza. Nincs sok ertekelesem, de mindenki szerint korrekt elado vagyok.

Nos, akkor mit tegyek?

A valaszokat elore koszonom!

2015. aug. 26. 10:01
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Nos ez nem úgy van, hogy 2 hét után kitalálja, hogy nem működik. Nem kell csinálnod semmit. Főleg, ha volt próba vásárlás előtt.
2015. aug. 26. 10:46
 2/15 A kérdező kommentje:
Nem volt kiproba, de en mondtam is, hogy ezert lett volna jobb a szemelyes atvetel, mert akkor nem lenne most ez a problema. De en azt olvastam, hogy a 8 napos vagy az egy eves jotallas vonatkozik hasznalt termekere is, de csak akkor ha kereskedonel lett vasarolva, magan szemelyeknel nem!
2015. aug. 26. 10:54
 3/15 anonim ***** válasza:

Jogilag semmire nem vagy kötelezett, viszont!

garisként volt hirdetve, ezért illene visszavenned vagy segíteni elintézni a garanciát. Már csak azért is, hogy ne huzza le az értékelésed, ha a továbbiakban is szeretnél eladni dolgokat. A hardverapro-n is a rugalmas eladókat kedvelik.

2015. aug. 26. 11:35
 4/15 anonim ***** válasza:
Azt megkérdezhetem, hogy magányszemélyként miért hirdetsz dolgokat garanciával, pláne, hogy nem is érvényes?
2015. aug. 26. 11:47
 5/15 A kérdező kommentje:

Mert nem olyan garanciaval hirdettem, hogy hozzam szol stb. Hanem q

papiros garancia, uzletbe szol. De en is hasznaltam vettem, 1 hetet nem volt nalam. Az elado azt mondta van ra garancia, en nem jartam utana, mert nekem tokeletesen mukodott. Es ezert hirdettem garanciaval, de mostantol postazni semmit nem fogok az is biztos!

2015. aug. 26. 12:06
 6/15 anonim ***** válasza:

# 5/5 Időpont ma 12:06

Talán utána kellett volna járni, hogy tényleg garanciális-e. Így egész nyugodtan feljelenthet csalásért (bár nem ismerem az ügy minden részletét).

2015. aug. 26. 13:17
 7/15 A kérdező kommentje:
Hat igen, es en leszek az a megbizhatatlan, csalo ember.. Holott nem igy van. De vilagosan elmagyaraztam, hogy doboz nincs, es hogy kinel erdeklodjon a garanciaval kapcsolatban, csak a megadott telefonszamon senkit nem lehet elerni. (nekem is ezt a szamot adtak meg)
2015. aug. 26. 13:29
 8/15 A kérdező kommentje:

Es most ertunk el oda, hogy feljelentessel fenyegetozik.

Tehat amennyire orultem az uj vgamnak most adhatom el, vagy adhatom neki oda cserebe.. Ugyet meg nem akarok, mivel meg nem vagyok 18, tehat nem akarok a feljelentessel bajlodni.

2015. aug. 26. 17:52
 9/15 anonim ***** válasza:

# 8/8 Időpont ma 17:52

Ne haragudj, hogy ezt mondom, de ez az így járás tipikus esete. Nem mondom, hogy fel fog jelenteni, azt se, hogy a bíróság biztos elítél, mert nem.

De jól értem az elejét, hogy vettél használtan több tízezerért egy nagyjából nyolcvanezres kártyát, amit garanciálisként hirdettek neked, de papírt nem kaptál semmit, csak kb. egy cetlit egy telefonszámmal? Ne haragudj, de legközelebb ilyet ne vegyél át. Bolti, papíros, pecsétes papír, az garancia. Egy cetli nem az. :-(

(a doboz léte vagy nem léte nem számít.)

2015. aug. 26. 18:03
 10/15 A kérdező kommentje:
Van papir, ami a ramirishez szol es volt egy cetli is amin valami telefonszam volt.
2015. aug. 26. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!