Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ki tudja mi az az előnyugdíj?

Ki tudja mi az az előnyugdíj?

Figyelt kérdés
62 és fél éves is elmúltam és 2015 júniusa óta előnyugdíjas lettem. A tájékoztató szerint, ha ez a korszak 6 hónapig tartana, akkor a hetedik hónaptól vissza vonásra kerül, mindaddig ameddig tartott az előnyugdíj. Magyarán első havi nyugdíjakat hitelbe kapom, amit vissza kell törleszteni. Kell-e ezután az összeg után kamatot is fizetnem? Így jóval 63 és fél év után kapok olyan nyugdíjat, ami az enyém lehet, és nem akkortól ahogy a jelenlegi törvény meghatározza az 1952-ben született egyéneknek. Ez számomra szívatásnak tűnik, mert vagy 3 évet (részletekben) is fel tudok úgy mutatni, hogy munkanélküli voltam és még egy szem munkanélküli segélyt sem kaptam. Magyarán elvesztettem vagy 5 millió Ft-ot. Matematikus létemre vagyonőrként kellett dolgoznom. Hogy a fenébe tud ilyen inkorrekt lenni a társadalom az öregeivel?

#előnyugdíj #nyugdíj visszavonása
2015. aug. 17. 21:48
 1/1 anonim ***** válasza:

Az előnyugdíj, az tulajdonképpen az előrehozott öregségi nyugdíj volt, ami gyakorlatilag már megszűnt.

Nem tudom, hogy milyen ellátást kapsz ténylegesen, de nem értesz félre valamit a tájékoztatóban?

2015. aug. 18. 05:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!