Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szerintetek ez reális bevétel/...

Szerintetek ez reális bevétel/kiadás arány? Nem túl sok? Vagy csak nekem túl furcsa a sok nélkülözés után?

Figyelt kérdés

Bűntudatom van, bevallom. Novembertől egészen mostanáig nagyon ránk járt a rúd, egyikőnknek sem volt munkája. Azt a pénzt éltük fel, mely a fürdőszoba kialakítására lett volna szükséges.

Most mindketten dolgozunk, én közmunkán, ő vállalkozó mellett segédmunkásként. Elég jó összeg befolyt, de hamar ki is folyt adósság és rezsi miatt. 150e. forintunk volt, ebből 52e. volt a rezsi, 15e. a mosógép részlete és 10e. a párom motorjának a részlete. Ez összesen 87e. forint, maradt 63-64e. forintunk a megélhetésre, amiből már csak 2-3e. forintunk van, és hiába vásároltam ételt, alig látszik valami a hűtőn, fagyasztón... írom mit mire költünk, hová folyik el a pénz, de nem jövök rá mit rontok el...?! Az lehet, hogy hirtelen jött sok, és hirtelen akkor el is folyt? :(

2015. aug. 16. 22:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
76%
mennyi idő alatt ment el az a 60 ezer? mert egy hónapra 2 emberre nem olyan sok az, gondolom közlekedés is abból lett fizetve a kaja mellett
2015. aug. 16. 22:09
 2/12 tetro ***** válasza:
60%
nem csinálsz semmit rosszul. 60ezerből ketten egy hónapra szinte lehetetlen kijönni, ha kaját nem kapták valahonnan vagy nem termeltek.
2015. aug. 16. 22:15
 3/12 A kérdező kommentje:
A bérletet is kifizettem, igen, az 6500. Június 30-án kaptuk kézhez ezt az összeget (Párom fizetése, meg az én közmunkabérem), plusz édesapámtól egy kis plusz... Tehát olyan három hét körülbelül... De nem tűnik soknak 60-70e. forint, főleg, hogy párom baromi nehéz fizikai munkát végez, ahová reggeli-ebédre rengeteget elvisz, kiszámolva körülbelül napi 700Ft-ot, plusz a vacsorát 1000-1200-ból hozom ki...
2015. aug. 16. 22:16
 4/12 anonim ***** válasza:
2015. aug. 16. 22:26
 5/12 anonim ***** válasza:
17%

Hogy lehet 1000-1200 fontiból vacsorázni NAPONTA?? valamit elképesztően rosszul csinálsz. 4 zsömle meg 20 deka felvágott kijön kb 500 forintból (nyilván nem a legdrágábbat kell venni), margarin emg csak van mindig otthon és nem is fogy el azonnal.

Az internet meg tele olyan receptekkel, amit olcsón ki lehet hozni, csak rá kéne keresni.

[link]

[link]

[link]

2015. aug. 16. 23:19
 6/12 A kérdező kommentje:
Azért annyi a vacsora, mert ebéd NINCS! Nekünk az ebéd a vacsora, akkor van főtt étel! Vagy szerinted tengődjünk minden hónapban főtt, meleg étel nélkül?!
2015. aug. 17. 07:17
 7/12 anonim ***** válasza:
30%
Amikor ketten éltek ennyi pénzből, szerintem elég nagy luxus 25 ezret törlesztőre költeni havonta. Gondolom a motort tankolni is kell, az mennyi is? Dohányoztok amúgy? Szokták ételt rendelni, vagy étteremben kajálni? A rezsi részletesebben mit takar? 60 ezerből tényleg csak tengődni lehet. :/
2015. aug. 17. 17:46
 8/12 A kérdező kommentje:

Villany - 7500

Internet - 4000

TV - 4000

Bérlet - 6500

Telefon - 4500

Gázpalack - 3800

Téli tüzelőre félre rakunk 5000-et

Motor törlesztőrészlet kéthetente 10e. forint, ebből már csak két részlet van

Meg most ebben a hónapban vettünk egy használt mosógépet, kemény 20000 magyar forintért.

Havonta vennem kell a gyógyszereimet, ez 8000Ft.

A motort tankolni egyébként nem drága, havi szinten ki jövünk 5-6e. forintból, mert elég jól megcsinálta nekünk ismerősünk.

Ha ezt számoljuk, akkor összesen 79300, azaz majdnem 80e. forint erre a hónapra. De ha pl. nincs mosógép véve, akkor elmegy másra, mert ez megy tönkre, az megy tönkre.

Párom dohányzik, de nem költ rá sokat, egy 180g-os dohány 3000 körül van és az elég majd három hétig neki.

2015. aug. 17. 19:18
 9/12 A kérdező kommentje:
A mosógépre azért írtam 20.000-et, mert így teljesen ki van tisztázva az is, azt nem kell törlesztenünk tovább. A motorból még két részlet van, azt is írtam.
2015. aug. 17. 19:20
 10/12 anonim ***** válasza:

Hát akkor majd a jövő hónap jobb lesz.

Egyébként a 3000 Ft havonta cigire tényleg nem sok, csak ha azt nézzük hogy mennyire fölösleges és káros. :)

2015. aug. 19. 09:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!