Kaptam levelet, hogy pályakezdő álláskeresők nyilvántartásából töröltek, akkor tb-m nem lesz már?
Nem lesz TB-d!
Amikor igényelted, hogy a TB-det ne neked kelljen fizetned, akkor regisztrált munkanélküli voltál és ugye nem volt jövedelmed és teljes mértékben együtt működtél a munkanélkülivel.
Most viszont hiába nincs jövedelmed, de nem működtél együtt a munkanélküli központtal, illetve a járási hivatallal, tehát nem teljesítetted az alapvető feltételeket (gondolom ezt abból, hogy töröltek a rendszerből). Ergo rászorultság alapon sem jár a TB.
És igen, akár 1 hétre is fizetni kell a TB-t!
És ezen miért nem akkor gondolkoztál, amikor valamelyik feltételnek nem tettél eleget, vagyis amiért töröltek a rendszerből?
Amúgy igen, ez van. És addig orvoshoz sem kéne menned, még nem rendezed a TB-det, ugyanis ellátni ellátnak, de az ellátásod költségét ha kiküldik csekken, ami nem lesz kevés, nem kell meglepődni.
szerintem jár a TB.
Engem már 3 hónapja töröltek és ugyanúgy ingynesen váltom ki a gyógyszert stb. munkanélküliként
interneten is utánanézhetsz, nem feltétel a TB ellátásának a munkaügyi központ együttműködése
A járási hivatal az egészségügyi szolgáltatás igénybevétele céljából annak a személynek állapítja meg szociális rászorultságát,
akinek családjában az egy főre jutó havi jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 120%-át (jelenleg 34.200,-Ft),
aki egyedülélő és jövedelme az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 150%-át nem haladja meg (jelenleg 42.750,-Ft), és családjának vagyona nincs.
Vagyon: az a hasznosítható ingatlan, jármű, továbbá vagyoni értékű jog, amelynek
külön-külön számított forgalmi értéke, illetőleg összege az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a harmincszorosát (jelenleg 855.000,-Ft), vagy
együttes forgalmi értéke az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a nyolcvanszorosát (jelenleg 2.280.000,-Ft)
ebbe hol van benne hogy munkaügyi központtal való kapcsolattartás?
"ebbe hol van benne hogy munkaügyi központtal való kapcsolattartás?"
Hogy ez most is így van-e, azt nem tudom, mert már dolgozom és levonják a fizetésemből a járulékokat, viszont amikor munkanélküli voltam és igényeltem ezt, akkor kérték a munkanélkülitől az igazolást, miszerint együttműködöm a munkanélküli központtal. Mégpedig ehhez az igénylőlaphoz kellet csatolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!