Megtakarítás €-ban?
Ha nem elírtad és tényleg 2.000 ft jönne be, akkor semmiképpen nem javasolnám az Euro-t.
A devizaszámlánál a számlavezetési díj olyan sok, hogy előfordulhat: kevesebb pénzt fogsz kapni, amikor kiveszed, mint amikor beteszed. Van, ahol 40 Eu (kb. 12 ezer ft) a minimum nyitási összeg - itt ingyenes a számlavezetés, de minimum ennyinek mindig lennie kell a számlán, mert különben a havidíj 3 euro, azaz kb. 900 ft.
Máshol nincs minimumdíj, de 80-180- 340 ft a havi számlavezetési díj... Szóval szerintem ilyen kis összegnél nem éri meg...
Köszönöm a válaszokat. Az a helyzet hogy sajnos nem fogalmaztam pontosan. Elnézést.
Ez egy adómentes, apró nem hivatalos jövedelem, amit havonta kapok valakitől aki tudja adni nekem forintban és €-ban is, neki teljesen mindegy. Viszont én azt terveztem, hogy ez a jelképes kis összeget félrerakom a pénztárcámba vagy kis széfembe és 2 évig garantáltan nem költöm el (tehát 24*5 € lenne a végére). Tehát nincs semmilyen számlavezetés, semmi. A forint inflációja miatt gondoltam, hogy esetleg €-ban jobb lenne.
Így már talán érthetőbb, de mint mondtam én írtam el, én nem fogalmaztam pontosan, elnézést.
Hát, ez akkor 2 év múlva 120 Euro lesz, jelenlegin árfolyamon 37.800 ft... igazából ez annyira csekély összeg, hogy szerintem teljesen mindegy, miben tartod.
Hacsak nem lesz olyan mázlid, hogy hirtelen megerősödik az Euro...
Mondjuk sosem lehet tudni... 10 éve a dollár halálát kiabálták, aztán 10 év alatt majd 50 %-al emelkedett (10 éve 500 dollár 100 ezer ft volt, most meg már közelít a 300-hoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!