Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Megtakarítás €-ban?

Megtakarítás €-ban?

Figyelt kérdés
Havonta bejön nekem 2000 Ft fix összeg amit félre tudok rakni, ezt az összeget kérhetem € és HUF-ban is. Melyikkel éri meg jobban, ha 2 éven keresztül garantáltan nem költöm el a felhalmozott pénzt, maximum két év után?
2015. júl. 16. 16:38
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha itthon akarod elkölteni, akkor egyértelműen HUF. Két év múlva az árfolyamváltozáson úgy is csak buknál.
2015. júl. 16. 17:00
 2/7 anonim ***** válasza:

Ha nem elírtad és tényleg 2.000 ft jönne be, akkor semmiképpen nem javasolnám az Euro-t.

A devizaszámlánál a számlavezetési díj olyan sok, hogy előfordulhat: kevesebb pénzt fogsz kapni, amikor kiveszed, mint amikor beteszed. Van, ahol 40 Eu (kb. 12 ezer ft) a minimum nyitási összeg - itt ingyenes a számlavezetés, de minimum ennyinek mindig lennie kell a számlán, mert különben a havidíj 3 euro, azaz kb. 900 ft.

Máshol nincs minimumdíj, de 80-180- 340 ft a havi számlavezetési díj... Szóval szerintem ilyen kis összegnél nem éri meg...

2015. júl. 16. 17:25
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Az a helyzet hogy sajnos nem fogalmaztam pontosan. Elnézést.

Ez egy adómentes, apró nem hivatalos jövedelem, amit havonta kapok valakitől aki tudja adni nekem forintban és €-ban is, neki teljesen mindegy. Viszont én azt terveztem, hogy ez a jelképes kis összeget félrerakom a pénztárcámba vagy kis széfembe és 2 évig garantáltan nem költöm el (tehát 24*5 € lenne a végére). Tehát nincs semmilyen számlavezetés, semmi. A forint inflációja miatt gondoltam, hogy esetleg €-ban jobb lenne.

Így már talán érthetőbb, de mint mondtam én írtam el, én nem fogalmaztam pontosan, elnézést.

2015. júl. 16. 17:42
 4/7 anonim ***** válasza:
Hát ez attól függ, hogy akitől kapod, az milyen árfolyamon adja neked az eurót. A vételi és eladási árfolyam között akkora különbség van, hogy alapból hatalmasat kell erősödni az eurónak ahhoz, hogy ne olcsóbban tudd eladni, mint amennyiért vetted (illetve amilyen árfolyamon az ismerősöd számolta).
2015. júl. 16. 19:39
 5/7 anonim ***** válasza:
Ah, ha jól látom, a 2000 Ft helyett 5 eurót akar adni az a valaki. Szóval 400 Ft-ért számolná neked. Eladni utána viszont csak 300 körüli összegért tudod. Ez hatalmas bukta, ragaszkodj a forinthoz!!! Az egészen több mint 10 ezer forintot veszítesz, ha euróban adja.
2015. júl. 16. 19:43
 6/7 anonim ***** válasza:

Hát, ez akkor 2 év múlva 120 Euro lesz, jelenlegin árfolyamon 37.800 ft... igazából ez annyira csekély összeg, hogy szerintem teljesen mindegy, miben tartod.

Hacsak nem lesz olyan mázlid, hogy hirtelen megerősödik az Euro...

Mondjuk sosem lehet tudni... 10 éve a dollár halálát kiabálták, aztán 10 év alatt majd 50 %-al emelkedett (10 éve 500 dollár 100 ezer ft volt, most meg már közelít a 300-hoz.

2015. júl. 16. 19:48
 7/7 anonim ***** válasza:
2000 ft havonta?? Úristen, miről beszélsz egyáltalán? Aprópénz... teljesen mind1 miben tartod.
2015. júl. 16. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!