Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért terjesztik a Nyugaton...

Miért terjesztik a Nyugaton élő magyarok hogy kint olcsóbb sok minden, miközben minden drágább? Szerintetek ettek már pl étteremben valaha Nyugaton?

Figyelt kérdés
Kezdve az élelmiszereken át a szolgáltatásokig, az ingatlanok meg főleg drágábbak.
2015. jún. 30. 12:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
85%

A külföldi fizetésekhez képest bizony egyáltalán nem. Magyarországon a magyar 100 körüli fizuból laksz egy panelban albérletben, talán még kajád is marad a hónap végére és ennyi.

Külföldön pedig a sokkal magasabb fizetésekkel akkor is sokkal jobban él az ember, ha közben az árak magasabbak valamivel.

Egyik lánybarátom kiment a pasijával Angliába, mert elegük lett az itthoni helyzetből, abból h lóf-sz fizetésekért gürcölnek és semmire nem elég. Kint elhelyezkedtek ugyanabba amit itt csináltak magyarországon. Csakhogy ott házat tudtak bérelni, mennek ide-oda, éttermek, stb. szóval van életük. Magyarországon pedig csak épphogy megéltek. .

Én is nemsoká megyek ebből a szar országból el a jó fenébe, mert kibírhatatlan. Hiába németben 500 forintnyi euro a benzin, akkor is sokkal többet tudsz tankolni a német fizuból, mint a magyarból magyar kúton.

2015. jún. 30. 13:02
 2/12 anonim ***** válasza:
74%
A fizetések mennyivel többek, mint itthon?!
2015. jún. 30. 13:08
 3/12 anonim ***** válasza:
90%
Attól függ, hány forintos euró / svájci frank / egyéb valuta árfolyammal számolsz. 314 Ft-os ojró mellett persze, hogy minden rohadt drágának tűnik, ha forintba átszámolod...
2015. jún. 30. 13:10
 4/12 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem ettek már éteremben nyugaton.

Leginkább azért drága kint étteremben enni, mert a séfek fizetése igen magas, főleg a fiúké.

2015. jún. 30. 13:14
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Nyugat elég tág fogalom. Svájcban tényleg baromi drága minden, de a fizetések is ezekhez vannak viszonyítva, egyszóval még mindig nagyon megéri kimenni oda! Ugyanez vonatkozik a Skandináv országokra is.

Viszont Németországban, Ausztriában sok minden nem drágább, mint nálunk, sőt akár olcsóbb. Én két dolgot tapasztaltam, ami húzósabb ezekben az országokban. Lakhatás és a szolgáltatások. De ezen kívül mindnen kb ugyanannyi, pl. élelmiszerek, különböző tisztálolkodási termékek, ruhák, benzin, autó, ........

2015. jún. 30. 13:17
 6/12 anonim válasza:
100%

És Te miért állítod, hogy MINDEN drágább?

Ami nem igaz. Sok ismerősöm, rokonom él már kint és mesélnek. A szolgáltatások (fordász, étterem...) valóban nem olcsók az ottani fizetésekhez képest sem, pláne nem olcsóbbak, mint itthon. DE!

Az alapvető élelmiszerek, tisztító-tisztálkodószerek, autóval kapcsolatos megvásárolandó dolgok meg vagy átszámolva kb. ugyanannyiba v. esetenként még kevesebbe is kerülnek, mint itthon. A ruházkodás nagyjából ugyanezen az áron (nem luxus, divatmárkákra gondolva). Az ingatlanok meg... Kint nem általános sajátban lakni, mint Mo-on. Az albérlet nem olcsó, de bele sem kell halni, és azért a magyar átlag bérekhez képest itthon is drága az albi, a saját tulajdon meg az álom kategóriája.

Viszont "enyhén szólva" többet keresnek ott kint, ami bőven kompenzálja az esetenkénti magasabb albérleti díjat v. a szolgáltatások borsosabb árait. Amiket ráadásul nem is kötelező igénybe venni ugyebár, ha üresebb a kassza.

2015. jún. 30. 13:22
 7/12 SándorÚr ***** válasza:
100%

mivel egy osztrák McDonalds-ban vagy utolsó droid te is jól tudod, hogy kint olcsóbb az élelmiszer, csak megint unatkozol, meg trollkodni van kedved.

Amúgy angliában pl a 4pint-os (2272ml) friss tej 89p-be (kb 383ft-ba) kerül, de ha nagyobb kiszerelésbe veszed akkor olcsóbb. Tehát 1 liter 168,5 forint ha jól tudom otthon 200forint környékén megy a friss tej.

2015. jún. 30. 13:30
 8/12 anonim ***** válasza:
24%

Rhella rávilágított egy nagyon jó dologra, amit amúgy én nem értek. Magyarországon mi a francért kell mindenáron saját lakás/ház mindenkinek?

Mindenki veszi fel a hiteleket, nem egy ismerősöm van aki minimálbérre felvesz olyan 20 éves futamidejű hitelt, hogy érthetetlen. Minek? A legjobb dolog az albérlet! Külföldön sem azért csinálják, mert nem engedhetik meg maguknak. Sokan megengedhetnék maguknak, csak értelme nincs! Így ha másik városba kell menni, mert van egy jobb munka, akkor lehet is menni. Ha másik országba szeretnének költözni, akkor lehet menni! Nincsenek röghöz kötve. Aztán eljönnek a nyugdíjas éveik és abból a vagyonból amit felhalmoztak és nem saját házra költöttek + a jó kis nyugdíjukból körbeutazzák a világot, legjobb

2015. jún. 30. 13:30
 9/12 anonim ***** válasza:
89%
Fizetések arányában nézve olcsóbb a megélhetés. Forintban számítva persze hogy drágább, de soha ne forintosítsd az árakat, hisz Nyugaton sem forintot keresel. Pl. Magyarországon hiába kapsz 300-350 Ft-èrt egy kávét, ha a béred is kevés. Ausztriában 2.80 -3.00 € egy kávé, de egy órai bérből 2-t vehetsz, otthon 1-et.
2015. jún. 30. 13:51
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Mennyibe fáj 1 kg csirkemell és 1kg rizs?

Edzőtermet néztem az kb. itthoni áron van.

Nekem ami még kérdéses volt az a ruha,engem ruhaboltba beengedni életveszélyes,de Németországba átmész ott luxusmárkák nagyon jó áron vannak Hugo Bosstól megkezdve.

Egy komoly verdát is vehetsz már 10.000 euróért azt meg mérnöki fizuból hamar meg tudod oldani.Szerintem.

2015. jún. 30. 14:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!