Le szeretnék mondani egy ingatlanról az állam számára. Hogyan tudom ezt végrehajtani?
Örököltem egy ingatlant, de csak a gondom van vele. Körülbelül 200 éves, kis parasztház, és ha ez nem lenne elég, a szomszédok rendszeresen inzultálnak miatta. Az eladása nem sikerült, pedig szinte ingyen odaadnám.
Át szeretném ruházni a tulajdonjogot az állam számára, de nem igazán értek az ilyesmikhez, ezért szeretnék segítséget kérni. Kihez kell fordulnom: milyen hivatalokat keressek fel, hova írjak levelet?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Àllamra nem tudod, max az önkormányzatra, oda menj be és kérdezd meg.
De eltudom képzelni, hogy majd ök sem akarják.
Helyi önkormányzat számára tudod felajánlani.
Gyakorlatban viszont ez úgy néz ki, hogy összevárnak pár ajánlatot és nem egyesével veszik át az ingatlanokat, hanem egy időben többet. Állapottól és lehetőségtől függően ( ráfordítások mértéke, tulajdonviszonyok rendezettsége, stb) akár el is állhatnak a szándék jóváhagyásától.
Esetleg vidékre költözni szándékozó fiatalokat lehet még vele megkeresni facebook csoportban (pl. Vidéken újrakezdők), ha átadod nekik a tulajdont, ajándékozási szerződéssel. Úgy nem kell energetikai tanúsítványt sem csináltatnod. ( Hasonló szituációs ajánlatot kaptam én is tavaly).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!