Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ilyenkor fizetnem kéne-e...

Arisztokrata02 kérdése:

Ilyenkor fizetnem kéne-e áfát/vámot?

Figyelt kérdés
Ázsiából rendelek shopping service segítségével. Ez azt takarja, hogy helyi oldalakról tudok vásárolni (mint itthon pl. a Vatera ) egy összekötő által, ami tárolja nekem az árukat egy darabig, majd egyben elküldi, így spórolva a szállítási díjon. Az áruk egyenként kis értékűek, nem haladja meg azt az összeget, amiért magánszemélyként rendelve áfát kéne fizetnem.(22 euró) Viszont egyben elküldve (a service által) már ugye ez az érték jóval több. Ilyenkor mi lenne a teendőm a vámnál, és kéne-e áfát fizetnem?

2015. jún. 20. 00:33
 1/3 anonim ***** válasza:

Kell ÁFÁT fizetned, 150 euró érték felett pedig VÁM-ot is.

( [link] )

Ha beérkezik a csomag Magyarországra, akkor a NAV értesít, te bevallod nekik a csomag tartalmát és annak értékét, ők kiszámlázzák neked az ÁFÁT és az esetleges VÁM-ot, befizeted és utána megkapod a csomagod.

2015. jún. 20. 01:00
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod, képben vagyok nagyjából, fizettem már máskor is áfát, itt a lényeg, hogy a shopping servicekél és így működik-e? (egybe veszik-e az eredetileg külön rendelt dolgokat vagy sem?)

Egyébként még nem vámköteles összegről van szó.

2015. jún. 20. 01:04
 3/3 anonim ***** válasza:
senkit nem érdekel, hogy hogy rendelted, az a lényeg, hogy a Magyarországra érkező csomag értéke mennyi
2015. jún. 20. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!