Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ilyenkor tényleg fizetnem kell?

Ilyenkor tényleg fizetnem kell?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő.

Lakást bérelek. Minden évben meg kell hosszabbítani a lakásbérlést, mert csak évente lehet kibérelni. Ha maradni akarok akkor újabb szerződést kell írni. 6 éve élek itt. Minden évben + 95 fontot fizetek az új szerződéskötésért. Cserébe 1 évig ha bármi van, ők rendelkezésemre állnak.

Pár hete gázszagot érzek a lakásban. Nagyon büdös..Múlt héten szóltam az ügynökség összekötőjének hogy bár nem értek hozzá, de olyan mintha gázszag lenne. Kérdeztem hogy mi a teendő ilyenkor. Másnap kijött a gázosoktól egy pasas aki a készülékével bemérte, és megállapította, hogy nincs gázszivárgás. A szakember szerint a szag inkább olyan szúrós amónia szerű szag ami akár egy döglött állat bomlása is okozhatja. Javasolta, hogy szóljak az ügyintézőnek, és bár ő nem a bojleres, de nem árt ha valaki ellenőrzi a gázbojlert amit fél éve cseréltek ki (nem az én kérésemre)

Meg írtuk emal-ben hogy mit mondott a szakértő, és hozzátettük, hogy változatlanul büdös van. Tegnap az ügynökség ki küldte a gázszerelőt, aki leellenőrizte a bojlert de ő sem talált gázszivárgást. Szerinte is inkább valami döglött állat bomlása okozza a bűzt. Ami van a padláson vagy a falban vagy a lépcsők alatt van..

Ma meglepetésünkre, jött egy üzenet az összekötőtől, hogy mivel nincs gázszivárgás, így nekünk ki kell fizetni a kiszállítási és munkadíjat ami 50 font.

Nem tartom jogosnak mert évente 95 fontot fizetek az ilyen dolgokért, és mi egy szóval sem kértük a gázszerelőt. Csak tanácsot kértünk hogy mit tegyünk a bűz ellen.(havi 800 fontért már ne kelljen bűzben élnem)

Arról nem is beszélve, hogy azt se tartom fair dolognak hogy nem tájékoztattak minket előre, hogy a kiszállásért nekünk kell fizetni, mert akkor tuti azt mondtuk volna, hogy köszike, de ne hívjon senkit..

Szerintetek érdemes jogi segítséget igénybe vennünk vagy fizessük ki??

Nem az az 50 font zavar, mert nem erről van szó. Hanem inkább az zavar hogy be akarnak csapni, le akarnak húzni minket..

2013. szept. 18. 18:03
 1/7 anonim ***** válasza:

"Szerintetek érdemes jogi segítséget igénybe vennünk vagy fizessük ki?? "

Jah, erdemes, mindenkeppen, az a par ezer font amibe kerul apropenz...

2013. szept. 18. 18:13
 2/7 A kérdező kommentje:

kedves első válaszadó.

Nem kerül egy fillérbe sem a jogi segítség igénybe vétele, mert vannak irodák ahol lehet kérni ingyenes jogi tanácsot.. Segítenek, ha kell képviselnek is.

2013. szept. 18. 18:33
 3/7 anonim ***** válasza:

Most nem azért, de gondolod, hogy itt Magyarországon az ember tisztában vannak vele, hogy Nagy-Britanniában ingyenes-e a jogi tanácsadás, ill. hogy ott milyen jogszabályok vonatkoznak ilyen esetekre?

Szerintem egy angol jogi fórumon nagyobb sikerrel várhatnál választ, mint itt.

2013. szept. 18. 19:00
 4/7 anonim ***** válasza:
*jav: emberek
2013. szept. 18. 19:01
 5/7 A kérdező kommentje:

Reméltem hogy olyanok válaszolnak akik szintén kint élnek, és lakást bérelnek. Talán ők is jártak már így vagy tudják hogy az ügynökségnek joga van így dönteni..

Elég sokan járnak ide akik azt írják Angliában élnek, így egy halvány reményem volt, hogy talán ide is írnak..

Úgy látszik a gyakori nem a legjobb megoldás ha tényleg tanács kell az embernek..

2013. szept. 18. 19:07
 6/7 anonim ***** válasza:
Tanácsoltam: keress egy angol jogi fórumot. Nyilván van olyan is, nem csak magyar. Legalábbis gondolom...
2013. szept. 18. 19:09
 7/7 anonim válasza:

És hogy az ilyen és ehhez hasonló dolgok mennyire jellemzőek odakint! Fuj. Aki azt mondja, jaj mert itthon is, annak mondom, hogy Angliában még inkább.

Egyébként kiváncsi lennék, mi lett a vége.

2014. okt. 4. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!