Miért ér sok ember munkája többet külföldön mint ebben az országban? Azaz miért kapnak több pénzt külföldön mint ugyanazért a munkáért?
Mert Ausztriában ügyesebben pirítja a zsemlét a mekis. Meg ügyesebben nyomogatja rá a mustárt meg ketcupot is.
Megkapja a kis 1400 bruttóját, nettóban 1100, nyáron meg karácsonykor meg duplafizetés hogy tudjon nyaralni meg karácsonyra iphonet venni.
A magyar mekis meg megkapja a 68 ezer HUfot oszt hó végén már az anyjától kér hogy legyen kajára pénz.
séf fiú az új ügyeletes síróproli
majd ha nagyon irritálja a moderátorokat akkor kibannolják, addig meg mivel kint a neve nyugodtan lehet ignorálni :)
a kérdésre meg egyszerű a válasz
magasabb termelékenységű tömeget szolgálnak ki, az egyszerű melós is nagyobb pénzt kaphat
Pesten akármelyik mekiben vannak olyan üresjáratok, hogy csak na, Bécsben meg nem, és ha jönnek a buliból a fiatalok, akkor esznek rendesen, nem az 500 forintos sajtburger menü a sláger. Itthon az ilyesmire van nagy tömeg, hogy 500 forintos gyros, meg ugyanennyiért retro hambi.
Mióta van a jövedelem alapú adókedvezmény megkockáztatom egyébként, hogy tanult emberek (közgazdászok, mérnökök) élnek olyan vásárlóerő arányos életszínvonalon ha vállalnak gyereket, mint a nyugaton.
Sőt, minél többet annál jobb.
Ausztriában már akkora a liberális újraelosztós marhaság, hogy 3 gyerekkel én már nem szívesen lennék osztrák mérnök.
Én egy vidéki mekiben dolgoztam, és nálunk is voltak üresjáratok. Pedig ez elvileg a gazdag Nyugat.
Kelet-Európában egyszerűen nagyobb a kizsákmányolás, gyengébb a munkavállalói érdekérvényesítés.
Nálunk nyersebb a kapitalizmus, nevezhetjük vadnak. A melós dolgozik, de megélni már luxus a bérből.
Az étterem sem keres többet. Vagy azt vetted észre, hogy a fejesek Ferrarikkal járnak meg ilyenek?
Buta vagy, mint egy szikla.
lehet én buta vagyok, de az fix hogy egy budapesti mekis többet termel mint én, a béréhez képest. ez már abból is remekül látszik hogy neki mennyit kell dolgozni pl egy big macért meg nekem mennyit.
Nekem leényegesen kevesebbet.
Hát nem, mert vagy többet kap, vagy többen dolgoznak.
A termelékenység pont erről szól. Feltételezi, hogy a munkavállaló ennél keményebben már nem tud dolgozni.
Ha nem érted miről beszélek, miért engem butázol?
Ki vannak jobban zsákmányolva!
Nincs ebben semmi trükk. Itt nem vadkapitalizmus van, meg tollvonással meghatározott minimálbér, aminek a megélhetéshez köze sincs, mert még a létminimumot se éri el.... hanem ágazati szerződések vannak szektoronként, több ezer.
És jobban működik ez mint otthon, mert a mekisfiú is ki tud jönni a pénzéből.
Még mielőtt azzal jössz hogy szobában nyomorog Bécsben...és? Budapesten fenn tud tartani egy mekis egy szobát? Az 50 ezres szobárakkal? Meg a 10 ezres bérlettel? Ami Bécsben pl 45 eur? 1100 as melósbérhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!