Miért imádják sokszor azok is a kapitalizmust, akik abszolút a vesztes oldalon állnak?
nyugaton nincs egy Alföldnyi, Nógrádnyi ember, aki gyakorlatilag 70-ért is elvállalja a húsforgatást, vagy akár alap adminisztratív munkákat is.
Egyébként pedig McDonnald'sban az USA-ban egy rakat diák dolgozik, te pedig ezt tartod a munka csúcsának. Egy gyárban a melós is keres 30%-al többet, mint te, mert a legalapabb betanított melót tudod csak megcsinálni...
" Nyugaton kisebbek a különbségek a jövedelmek között."
Kabe ugyanazok az aranyok a mernok-melos-betanitott melos kozott mint Magyarorszagon.
Eves bruttot nezz legyszives, hogy kinek mennyi a nettoja, ezer dologtol fugg.
"Ha ez így lenne akkor nem tudnék betanított munkásként kifizetni egy albérletet itt."
Nem is tud! Ez mutatja, hogy csak a pici fejecskédben létezik, hogy Te nyugaton dolgozol, csak a pletykák alapján ismered a kinti viszonyokat.
A gyári munkás vagy a hamburger sütögető nem fizet ki a béréből egyedül egy albérletet, sőt, még mérnökként is mikor kint dolgoztam, akkor nem tudtam egyedül fenntartani az a lakást, egy kollégával költöztünk össze, pedig elhiheted, hogy nem húsforgatónak mentem ki...
"nyugaton nincs egy Alföldnyi, Nógrádnyi ember, aki gyakorlatilag 70-ért is elvállalja a húsforgatást, vagy akár alap adminisztratív munkákat is. "
mondjuk nem azért fizetnek ennyit, mert más úgy is elvállalja
erre találták ki a minimálbért
ezeknek a régióknak ténylegesen ekkora a termelékenységük
"Ha ez így lenne akkor nem tudnék betanított munkásként kifizetni egy albérletet itt. "
Ne haragudj, de ennek marhara semmi koze a fizetesek kozotti aranyokhoz.
"Nem is tud! Ez mutatja, hogy csak a pici fejecskédben létezik, hogy Te nyugaton dolgozol, csak a pletykák alapján ismered a kinti viszonyokat.
"
Itt 400 egy kis lakás, a melós bére meg 1100. Nem csak a nagyvárosokban lehet lakni.
Miert, Magyarorszagon csak nagyvarosok vannak?
Ossze-vissza beszelsz.
Ausztria. Egy 300 ezres város.
Külföld nem egyenlő a fővárosokkal automatikusan...Bécsben én se bírnék egy lakást megfizetni..itt meg tudnék. De! Nyomorgok hogy legyen pénz. Kuporgatás van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!