Miért imádják sokszor azok is a kapitalizmust, akik abszolút a vesztes oldalon állnak?
Ugye te nem éltél a szocializmus alatt? :D
Itt legalább (ahogy írtad) fél év alatt összespórolják az iPhone-ra valót, a szocializmusban meg maximum nem jutnának hozzá, mert be sem hozzák... Durvább formában mert a párttitkár és a szakszervezeti bizalmi ajánlása kell ahhoz, hogy megvehesd.
Apám még úgy vehetett autót, hogy 50%-ot be kellett fizetni a Merkur-nál (az egyetlen autókereskedő cég volt, természetesen állami tulajdonban), és 5 év(!!!) várakozás után már át is vehette, a másik 50% befizetésével - és nem választhatott színt, azt vihette ami éppen ott volt...
Nos én is inkább a kapitalizmust imádom.
A szocializmus alatt lehet hogy rnegeteg dolog nem volt elérhető ami ma természetes, azonban kicsit úgy érzem hogy nem sok értelme van...
Ma roskadoznak a polcok csak éppen pénz nincs megvenni...akkor ugyanott vagyunk mintha nem is lennének, nem?
A szocializmus legalább biztosította a lakhatást a munkásnak, neki is lehetett ingatlana. Ma ez scifi, sokan az albérletet is alig bírják kifizetni...
a kapitalizmus gyönyűren kitermeli a nincstelen munkásokat, akik függnek a munkaadójuktól.
"A szocializmus alatt lehet hogy rnegeteg dolog nem volt elérhető ami ma természetes, azonban kicsit úgy érzem hogy nem sok értelme van... "
Szerintem meg igen.
Én határozottan jónak érzem, hogy például nem kell sorban állnom banánért, mert most jött 30 kiló a boltba, amiből maximum fél kilót vehettél meg, és így is percek alatt elfogyott.
"Ma roskadoznak a polcok csak éppen pénz nincs megvenni..."
Azért látom, neked is telik számítógépre, ugye? :)
"A szocializmus legalább biztosította a lakhatást a munkásnak, neki is lehetett ingatlana."
A szocializmusban a lakások 99%-a állami tulajdonban volt, és bérelni lehetett - a lakónak NEM magántulajdona volt a lakás.
Most is lehet bérelni, nem kötelező megvásárolni a lakást. Sokan kezdték akkor is albérletben, most sem kell 20 évesen megvásárolni egy saját házat.
"a kapitalizmus gyönyűren kitermeli a nincstelen munkásokat, akik függnek a munkaadójuktól."
Annak a nincstelen munkásnak lehetősége van fejleszteni magát, és egy jó szakmunkás már keres annyit, hogy messze nem nincstelen.
"Igaz, hogy Iphont nem tudott venni, mert nem volt, de házat tudott építeni. Amire ma még álmában sem gondolhat."
Jó nagy baromság... Az USA-ban pl épp azt nem engedheti magának meg a munkásosztály, hogy házat vegyen, ezért rengetegen könnyűszerkezetes házban laknak.
Amúgy kihozok én 10 millióból is egy olyan házat, hogy 0 rezsi és még pofás is. Csak az embereknek a ház az a többszintes többgarázsos Budapest szívétől gyalog 2 percre lévő csendes környéken lévő már kész ingatlant jelöli.
Főleg a munkások, akiknél a leggyakrabban a jól élünk a fenntartható herdálást jelöli.
Nagyon nincs ezeknek az embereknek igénye a megtakarításra.
Mondjuk tanuljanak. Vagy az munka?
Én kérek elnézést.
Amúgy 25 ezerből is ki lehet hozni a kaját.
Vagy 5 ezer ft az nem is pénz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!