Egy ingatlan, de két tulajdonossal, kit milyen javítási, felújítási költség terhel és mikor?
Lenne egy kertes ház, 2 szoba 1 konyha 1 fürdővel,
Az egyik fele az én nevemen van, a másik fele nagypapám(elhunyt) lányáén, aki örökölte, nos ő nem lakik velem, én lakom benne és a nagymamám, a lánynak fizetek havonta 20.000 ft ot hogy használhassam az ő részét ( 1 szoba) de a tetőt lassan meg kellene csináltatni mert ázik be korhad el stb több mint 100 éves vályogház , törvényesen kérhetem e hogy a tető felújításba szálljon bele ? fele fele arányban?mert mivel nem itt lakik nem érdeke hogy meglegyen csinálva mindig a nincs pénz szövegel jön, de az ő tulajdona a ház egyik fele, kit lehet ilyenkor megkérdezni ? mert oké szobafestést azt nekem kell állni én használom, de a tető már más tészta. kihez lehet ilyenkor fordulni ha nem akar fizetni ? vagy ha megcsináltatom az egész tetőt saját részből hogy tudom követelni tőle ??
igen, a tető az közös költség kellene legyen
beszélj egy ügyvéddel, ha nem juttok közös nevezőre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!