Szerintetek megéri hazamenekülni Magyarországra?
"Ne legyél ennyire naív. Mekis burgerforgatóként itthon sem becsülnek meg, nem tudom miből gondoltad. Ugyanolyan perifériân élő leszel mint bárhol máshol ezzel a melóval. Megkapod a kemény 68500 Ft-odat."
+ túlóra, + műszakpótlékok. Szerintem 80 rugót össze lehet szedni ezekkel a mekiben. 30 rongyért talán tudok már szobát bérelni Budapesten, valami egészen aprót...
A maradékból pedig eléldegélek. Másodállást is szívesen nyomnék Budapesten, mert az a hazám, ott nem lenézett bevándorló vagyok. Tehát 100-110 rongyot szerintem össez tudnék havonta szedni.
Nem dohányzom, nem iszom, nincs kocsim, nincs pénzbe kerülő hobbim, tudok főzni magamra, nincs szükségem ruhákra, nem baj ha nem tudok szórakozni.

" Én is java fejlesztőként dolgozok heti 15-20 órát egyetem mellett"
TEHÁT IT. Nagyon speciális terület. Én nem tudok programozni és semmi kedvem ITt tanulni. Van ami érdekel, de az IT nem.
"heti 15-20 órát egyetem mellett és 120-130 nettó fizetés megvan."
a melós meg 40 órát dolgozik 70 rongyért...mondjuk ez nagyon felbasz...nyugaton azért nincsenek ilyen különbségek...de többé ez sem érdekel.

Nem vagy tisztában az itthoni körülményekkel. Kb 80 000 Ft kell ahhoz, hogy egyedül, 'kényelmesen' meg tudj élni.
Túlórákkal valószínűleg ki fog jönni ennyire, de mellette plusz munkát nem nagyon hiszem, hogy fogsz tudni vállalni. Egy szoba 30-50 000 Ft körül van, de a legolcsóbb is inkább 40 000 Ft.
Éltem 65 000 Ft-ból...
Egyébként egy OKJ-vel is találhatsz olyan munkát, amivel megkereshetsz havi 100 000-at (ismerek ilyet), az meg nem olyan nehéz.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!