Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Autót vagy házat fiatal korban?

Autót vagy házat fiatal korban?

Figyelt kérdés

Leírom nektek a jelenlegi helyzetem. 21 éves vagyok, egy kisebb társasházban lakunk, jó körülmények között. Lassan egy éve dolgozom, most vettem egy autót 1 millió forintért, mert már régóta szerettem volna. Sokan mondják, hogy felesleges autóra költeni, inkább házat vegyen az ember. Én is nagyon szeretnék venni egy különálló családi házat, nyugodtabb lenne sokkal, mindig ez jár a fejemben. Viszont úgy gondolom, ha most nem veszek autót, akkor azzal a pénzzel nem vagyok sokkal beljebb a ház árához és nincs semmi szórakozásom fiatal koromban. Ha később úgy alakul, akkor az autót el tudom adni, jó nem annyiért mint vettem, az igaz.

Ti hogy gondoljátok?

#befektetés #autó. ház
2015. jún. 14. 09:19
 1/7 anonim ***** válasza:
16%

Azt, hogy ilyen fiatalon biztos nem kotnem le magam egy hazzal.

Max. tedd a bankba és jo par ev mulva veszel.

De ki tudja, hol fogsz elni akkor?

A kocsi pedig csak szorakozasbol van meg neked, penzugyileg rossz dontes volt. De ertheto, mert elvezni is kell az eletet.

Nekem a mobilitas a legfontosabb jelenleg. Ilyen nost az eletformam. Szoval nem tervezek jelenleg hazat venni. Autora pedig nincs szuksegem.

De mindenki mas.

2015. jún. 14. 09:37
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Részemről senkinek nincs beleszólása.

Egy fiatal srác odamegy az öreghez.

-Mondja bátyám,higy sikerült ilyen szép kort megélni?

Az öreg körülnéz,pipára gyújt.Beleszív.

-Helyes döntések.

-De honnan tudta mi a helyes?

Beleszív a pipába.

-Tapasztalat.

-De bátyám! Honnan a tapasztalat?

Az öreg beleszív a pipába,felnéz az égre,aztán a srácra.

-Helytelen döntásek.

Érted ugye? ;)

2015. jún. 14. 09:37
 3/7 anonim ***** válasza:
0%

Saját házat venni felesleges, ott az albérlet. Ez valami hülye szokás, sokan kimennek éveket dolgozni külföldre, hogy aztán hazajöjjenek és vegyenek egy házat és egy autót, a fene sem érti. Autót venni csak akkor érdemes, ha feltétlen szükséged van rá, mert megint csak felesleges pénzkidobás. Ha például vidéken laksz és messze van a munkahelyed, a tömegközlekedés pedig szar. Ha viszont Budapesten laksz akkor teljesen felesleges, mert ott a tömegközlekedés és a bicikli.

Szórakozni nem kocsival lehet, menj el fesztiválozni, ha szórakozni akarsz.

2015. jún. 14. 10:23
 4/7 anonim ***** válasza:
28%
Ha csak ez a két választás van, akkor autót. Azért tart itt a fél ország a devizahiteles hiszti miatt, mert mindenki 20 évesen saját lakást akart. Rendet kellene már tenni a fejekben.
2015. jún. 14. 10:46
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, fesztiválokon nem érzem jól magam, az autó az igazi kikapcsolódás.
2015. jún. 14. 11:22
 6/7 anonim ***** válasza:
32%

Autót.

A lakással még bőven ráérsz, és 1 millióval valóban nem vagy beljebb. Én is így vettem autót, nincs feltétlen szükségem rá, de remek szórakozás.

2015. jún. 14. 13:56
 7/7 anonim válasza:
100%

Hogyan gondolom? Kissé irigyellek, mert én másfél évtizedig dolgoztam úgy, ahogyan a csövön kifért. Hiába voltam a legjobb dolgozó több munkahelyemen is és könyörögtek felmondáskor, hogy maradjak, de anyagilag ezt sohasem honorálták. A velem egyenrangú kollégák mindig többet kerestek, mert nálunk jobban működött a "marketing". Szóval soha nem jött össze a félretett pénz, de ez annak is köszönhető, hogy nem volt család meg egyebek, akik támogassanak.

De a helyedben én nem is döntenék, hogy autó-e vagy ház. A válasz szerintem mind a kettő! És a korod és a leírásod alapján neked nagyon hamar össze fog jönni mind a kettő, drukkolok! Azt javaslom, hogy tegyél félre, fektesd be a pénzedet és gondolj hosszú távra előre!

Sok sikert neked!

2015. júl. 29. 12:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!