Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ez jól gondolom hogy átverés...

Ez jól gondolom hogy átverés lett volna?

Figyelt kérdés

Pár perce felhívott egy nő, hogy nyereménysorsoláson vett részt a mobilszámom, és nyertem 400 000 Ft-ot XY nevű bank bakszámláján. Eddig még csak annyi a gyanús, hogy vasárnap van.

Aztán megkérdeztem a részleteket.

A nő folytatta, hogy ehhez annyit kell tennem, hogy elmegyek a legközelebbi benzinkúthoz venni két 5000 ft értékű feltöltőkártyát, bediktálom nekik a kártya adatait és kész. De én ezzel mondtam hogy köszönöm nem és letettem a telefont. Mondjátok hogy jól tettem!

2010. febr. 28. 14:11
 1/6 anonim válasza:

jól tetted..kb lehuztak volna egy emelt díjas sms.el X-ezer ft értékben

már gyanus, hogy nyertél és még neked kell fizetned..fizessék ki ők a 4gruigából :)!!! 90% kamu az ilyennek :)

2010. febr. 28. 14:26
 2/6 anonim ***** válasza:
2010. febr. 28. 14:59
 3/6 anonim ***** válasza:
Bizony átverés lett volna, nagyon okosan döntöttél.
2010. febr. 28. 15:01
 4/6 anonim ***** válasza:

Engem is felkerestek már ezzel a telefonnal, de én értesítettem a helyi rendőrkapitányságot az esetről, és tanként adataimmal hozzájárultam a sz@rháziak lebuktatására!

Már nyomozás alatt van az egész, nemsokára lebuknak! Jófelé tart a dolog!

2010. febr. 28. 15:26
 5/6 A kérdező kommentje:

Akkor jó. Mert én is mintha hallottam volna ilyesmit a híradóban, az kezdett el derengeni a telefonbeszélgetés közben. Hú, ha belegondolok hogy sajnos van aki bedől nekik...

Apropó, és a nő még meg is kérdezte tőlem amikor csak csendben hallgattam a szövegét: Mi baj? Nem hallom az örömét.

2010. febr. 28. 17:10
 6/6 anonim ***** válasza:
Nagy kamu az egész. Minket is felhívtak,de mi vettük a lapot és visszaszivattuk őket. Eljátszottuk a naiv ember örömét, mondtuk hogy megyünk a benzinkutra.(megjegyzem,azért kutra küldenek,nehogy elszóld magad a telefonosnál) Jó sokáig húztuk az időt.írtunk fel kamu számokat.bediktáltuk.kérdezgettunk hülyeségeket,hogy hogyan fogjuk megkapni a pénzt,meg mondtuk,hogy de jó meg milyen szerencsések vagyunk. Aztán visszahívtak hogy nem jó a szám. Elkezdtük újra jó lassan bediktalni de a közepén egy számnál elkezdtünk vitatkozni hogy az ott milyen szám is,mert hogy belekapartunk. Végül egy számról "kiderült" hogy előtte rosszul mondtuk. Hívtak utána újra, de akkor már úgy jelentkezett be a másikunk hogy X.kerületi rendőrkapitánysag. :D jót nevettunk rajtuk.persze egyből letették.fülkéből telefonalnak amúgy.szóval vagy 5-600forintot biztos lehúztunk róluk. Visszanyalt a fagyi :D a lényeg hogy senki ne dőljön be az ilyen nem létező nyereménysorsolásoknak
2010. márc. 1. 15:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!