Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan tudok legtobbet segiten...

Hogyan tudok legtobbet segiteni edesanyamnak?

Figyelt kérdés

Kulfoldon dolgozom (20 eves vagyok), anyukam a 4 testveremet neveli Budapesten. Mindig kuzkodtunk anyagilag, habar nekik mostanaban mar jobban megy. (Egyik noverem keres de meg otthon lakik, a masik noverem sajat maganak keresi meg a tandijat.) Ettol fuggetlenul szoktam neki utalni rendszeresen egy kisebb osszeget, habar tudom hogy ez csak tuzoltas.

Viszont most penzugyeket tanulok, es arra gondoltam, valoszinuleg lenne jobb modja is annak, hogy segitsek. Egyreszt attol felek, hogy anyukam meghal vagy lebetegszik (soha nem evett rendesen, eleg sokat dohanyzik; most 50 eves), es akkor a sajat megtakaritasaimbol nem sokaig tudnam fedezni a csalai kiadasokat.

Arra gondoltam, nyitok kulon az o szamukra egy megtakaritasi szamlat kamatos kamattal, vagy betegbiztositast/eletbiztositast fizetnek anyunak (habar az talan draga lenne, az allapotat tekintve.)

Ti mit tennetek? Van otletetek, hogyan segitsek?

2015. jún. 10. 23:27
 1/5 anonim ***** válasza:
Nagyon jó ötlet, érett gondolkodásra vall.
2015. jún. 10. 23:36
 2/5 A kérdező kommentje:

Koszonom.

Azt meg hozza tennem, hogy nyugdijra nem nagyon szamithat (20 evig volt haztartasbeli), csaladi telek, haz, pedig egyaltalan nincs. Apamrol nem tudok evek ota semmit, valoszinuleg rengeteg tartozasa van.

Szeretnek mindenre gondolni. Arra az esetre, ha otthonba kerul, ha mar csak nem tud tovabb dolgozni, ha apolasra szorul vagy hosszas korhazi ellatasra, vagy mi lesz a testvereimmel ha anyu hirtelen esetleg meghal es ok fedel nelkul maradnak.

2015. jún. 10. 23:42
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Befektetéses életbiztosítás jól megválasztott befektetési alapokkal és/vagy önkéntes nyugdíjpénztár (az előbbire szavaznék.)

Nagyon jó ötlet, és nagyra becsüllek érte.

2015. jún. 11. 00:16
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha pénzügyet tanulsz, akkor remélem azzal is számoltál, hogy ehhez a típusú megtakarításhoz probléma esetén, tehát ha hirtelen kell a pénz, csak nagyon rossz kondíciókkal tudtok hozzájutni. Ez az első években azt jelentené, hogy a befizetettt összeg töredékét kapnád csak vissza, később pedig jó esetben közel a befizetett összeget (kamat nélkül). Csak akkor jártok vele jól, ha biztosan a befektetési időszak végéig tudjátok fizetni.
2015. jún. 11. 08:57
 5/5 A kérdező kommentje:

Koszonom, nekem nincsenek anyagi gondjaim:)

Visszafogjuk magunkat, esszel koltunk (a baratommal ketten), es soha nem hagyjuk hogy az eletszinvonalunk meghaladja a bevetelunket, meg azzal egyutt sem, hogy anyunak kuldunk penzt.

Van egy megtakaritasunk vesz esetere es egy megtakaritasi szamlank ami jo kamatot hoz. Hazra gyujtunk belole, de veszteseg nelkul lehet levenni penzt, ha bajban lennenk.

Ugyhogy ugy gondolom, akarmi tortenik, amit megtervezunk azt hosszu tavon is tudnank fizetni.

Koszonom a valaszokat, mindenkinek ment a zold kez!

2015. jún. 15. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!