Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Elképzelhető, hogy Svájcban...

Elképzelhető, hogy Svájcban megfog szünni a készpénz?

Figyelt kérdés
2015. jún. 4. 23:06
 1/7 anonim ***** válasza:
Ezt honnan vetted?
2015. jún. 4. 23:31
 2/7 A kérdező kommentje:

[link]

Itt Dániát meg Svédországot ír elsősorban,de Svájcban is ugyanúgy a kártyás fizetős népszerűbb ,mint a Cash hasonlóan a skandinávokhoz.

2015. jún. 5. 00:21
 3/7 anonim ***** válasza:
El is olvastad a cikket, amit belinkeltel? Szerintem nem.
2015. jún. 5. 00:38
 4/7 A kérdező kommentje:

persze,hogy elolvastam.

Ahogy említettem Svédország és Dániá-ról van említés a cikkben.Mindkét országban igen minimális a készpénz használata.Ehhez hasonlóan Svájcban is inkább a bakkártyás tranzakciók népszerűbbek.

Ebből következtetően vontam le a kérdést.....

2015. jún. 5. 14:44
 5/7 anonim ***** válasza:

Igen sajnos elképzelhető, és nem csak Svájcban, Svédországban és Dániában hanem mindenhol idővel. Ezek csak a "tesztországok" ahol amúgy is minden rendben megy és nem fognak pampogni nagyon az emberek miatta.

Később a pampogósabb országoknak lehet őket példaként felhozni hogy lám ott is bevált és így mindenhol könnyebb lesz bevezetni. Nem hülyék :)

Az egész lényege hogy minden tranzakció elektronikus legyen, tehát lekövethető lesz MINDEN amit csinálsz, mert másképp nem tudsz majd fizetni.

OK hogy a feketegazdaság meg a bűnözés ellen hatékony, de innentől az is adóköteles lehet amikor a szülő a gyerekének zsebpénzt ad, bármikor felhasználható lesz ellened mindenféle személyes kiadásod (titkos randi), stb. Örökre eltárolják majd az összes tranzakciódat és nem tudsz semmit privát szférában tartani.

És lesz egy maffiakormány aki ezt ellenőrizheti és kihasználhatja... Mindegy hogy "rendes", jófej vagy jóhiszemű az a kormány amelyik bevezeti, mert utána bármikor jöhet egy olyan kormány akinek a kezébe nem szabadna ilyen "fegyvert" adni, de akkor már késő lesz.

2015. jún. 8. 08:46
 6/7 Joe.38 ***** válasza:
Utolsó hozzá szóló azaz előttem szóló bizony lát is nem csak néz. Amit írt tökéletes. Sajnos bizony egy jó kis ku..r..vázás vagy bármi tevékenységed nyomon követhető. Telefon van akkor is lehallgatnak és követnek , tudják kivel mit beszéltél, kinek mit írtál szóval bármikor és eközben sok a kamera lassan minden sarkon ezen felül pénzed vásárlásod időben összegen nyomon követhető. Teljes Orwell 1984 Totális kontroll. Ha jó ember vagy is megzsarolhatnak - hisz olyan nincs, hogy egy életen át soha nem csíptél be, vagy nem káromkodtál, netán mindig imádtad a zsidókat cigányokat vagy egyszer se flörtöltél egy arra vevő nővel.
2015. jún. 9. 08:49
 7/7 berkeczy válasza:
Igazatok van latni es nem csak nezni...pl.ul..amerikaba mar arrol beszelnek aki tud csak keszpenzt hasznaljon...a legtisztabb dolog....nagyon sok ugyeskedokk vank akik ugy lenyuljak a kartyadat...jajaj...neked csak fizetned kell... mert sok esetben ...be sem tudod bizonyitani ...hogy nem Te hasznaltad.... emberek tonkrementek..elvesztettek mindenuket...mert lenyultak a kartyajukrol...a penzt...
2015. jún. 14. 00:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!