Elképzelhető, hogy Svájcban megfog szünni a készpénz?
Itt Dániát meg Svédországot ír elsősorban,de Svájcban is ugyanúgy a kártyás fizetős népszerűbb ,mint a Cash hasonlóan a skandinávokhoz.
persze,hogy elolvastam.
Ahogy említettem Svédország és Dániá-ról van említés a cikkben.Mindkét országban igen minimális a készpénz használata.Ehhez hasonlóan Svájcban is inkább a bakkártyás tranzakciók népszerűbbek.
Ebből következtetően vontam le a kérdést.....
Igen sajnos elképzelhető, és nem csak Svájcban, Svédországban és Dániában hanem mindenhol idővel. Ezek csak a "tesztországok" ahol amúgy is minden rendben megy és nem fognak pampogni nagyon az emberek miatta.
Később a pampogósabb országoknak lehet őket példaként felhozni hogy lám ott is bevált és így mindenhol könnyebb lesz bevezetni. Nem hülyék :)
Az egész lényege hogy minden tranzakció elektronikus legyen, tehát lekövethető lesz MINDEN amit csinálsz, mert másképp nem tudsz majd fizetni.
OK hogy a feketegazdaság meg a bűnözés ellen hatékony, de innentől az is adóköteles lehet amikor a szülő a gyerekének zsebpénzt ad, bármikor felhasználható lesz ellened mindenféle személyes kiadásod (titkos randi), stb. Örökre eltárolják majd az összes tranzakciódat és nem tudsz semmit privát szférában tartani.
És lesz egy maffiakormány aki ezt ellenőrizheti és kihasználhatja... Mindegy hogy "rendes", jófej vagy jóhiszemű az a kormány amelyik bevezeti, mert utána bármikor jöhet egy olyan kormány akinek a kezébe nem szabadna ilyen "fegyvert" adni, de akkor már késő lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!