Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Elképzelhető, hogy Dánia...

Elképzelhető, hogy Dánia felhagy a készpénz használatával?

Figyelt kérdés

Link:

[link]

2015. jún. 2. 15:27
 1/3 anonim válasza:
Igen. Én Dániában élek, itt már a legutolsó tanyasi késdobálóban is lehet kártyával fizetni, és az emberek így is cselekszenek. 10-ből 8 fizetés biztos kártyás az étteremben ahol dolgozom. Azt,hogy milyen hatása lenne a gazdaságra nem tudom, de a technikai feltételei adottak.
2015. jún. 3. 19:45
 2/3 anonim válasza:
Megint én. Ha valahol nem fogadnak el kartyát, (pl.: bolhapiac, nagyon öreg néni kisboltja) ott is szinte biztos, hogy lehet ún. MobilePay segítségével fizetni. Ez egy app okostelefonra,amivel közvetlenül az eladó számlájára utalódik a kívánt összeg. A felhasználókat egy 8 jegyű kód azonosítja. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a dán társadalom ismeri, használja, preferálja a különböző alternatív fizetési módokat.
2015. jún. 3. 19:53
 3/3 anonim válasza:

Egy példa, (csak véletlenül elküldtem az előzőt):

-Kurt, adj már kölcsön 120 koronát, csak holnap kapok fizetést és enni kéne valamit.

-Persze Janne, nem probléma. Mi a MobilePay számod?

-56239965.

-Oké,ment a pénz. Majd megadod. :)

Tehát nagyobb eséllyel (főleg egy 10-en,20-on éves dánnak) nem a készpénz fog eszébe jutni ilyen esetben. Jelen helyzet során Janne pár másodperc alatt a számláján tudhatta a pénzt, és kártyáját használva elmehetett enni. Persze ugyanígy tölthetett Ő is MobilePay segítségével.

2015. jún. 3. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!