Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A magyar bíróságnak tartozom...

A magyar bíróságnak tartozom 500 ezer forinttal, hogyan képzeljem el a behajtást? Kaptam erről egy csekket, h 15 napon belül fizessem, vagy "bírósági úton" (lol) behajtják.

Figyelt kérdés
2015. jún. 2. 16:40
 1/6 A kérdező kommentje:

NYILVÁN BEFIZETEM, de

mi történne ha nem fizetném be? A bejelentett lakcímemen nem tartózkodom. A barátnőmnél élek, de papíron ez semmis. Kocsim (még) nincs, fizetésem nem jön kártyára, jó ideig még tanulni fogok.

2015. jún. 2. 16:41
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha nincs semmi a neveden és fizetést sem kapsz, akkor nyilván sehogy nem tudják JELENLEG behajtani. Viszont amint lesz saját fizetésed, annak egy részét zárolni fogják, addig pedig elég szépen kamatozik az összeg.
2015. jún. 2. 17:16
 3/6 anonim ***** válasza:
Az nem számít, hogy kártyára jön, vagy kp-ben kapod, ha bejelentett, legális munka, akkor a munkáltatót is megkereshetik, hogy tiltson le egy részt.
2015. jún. 2. 20:07
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha most ügyesen kibújsz a fizetés alól, annak később súlyos következményei lesznek. Vagy esetleg nem tervezel az életbe többet legális munkát vállalni az országban? Soha nem lesz vagyonod, akár ingó akár ingatlan? Hát csak rajta...
2015. jún. 2. 23:56
 5/6 anonim válasza:
Csak a pontosítás végett: milyen címen tartozol a bíróságnak? Mert ha büntető ügyben kaptál pld. pénzbüntetést, vagy bűnügyi költséget kell megfizetned, akkor a bíróság csak a behajtó, valójában az államnak tartozol. Igazából nem nagyon tudom elképzelni, miből kifolyólag tartoznál magának a bíróságnak. Az, hogy a bíróság küldi ki a csekket, teljesen más dolog.
2015. jún. 3. 08:36
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem is tudtam hogy a "bírósági úton" kifejezésnek lol a rövidítése. Hány éves vagy te?
2015. aug. 26. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!