Szerintetek nem álszentség ez a "minden termék árából 1 Ft-ot adományozunk"?
Először is: 1 Ft az semmi. Most mindegy, hogy joghurtról, vagy ásványvízről, abból a termékenként 1 Ft-ból nem fog egy komoly összeg befolyni (monjuk 1-2 millió, amit egy nagyvállalkozás észre se vesz, ha hiányzik).
Másrészt, az egész csak arra megy ki, hogy az emberek az ő terméküket vegyék meg, annak a tudatában, hogy abból 1 Ft "jó helyre" fog kerülni, a másik ugyanolyan termék helyett. Szóval összességében csak a saját bevételüket akarják növelni, miközben az egészet úgy állítják be, hogy ők nagylelkűen adakoznak.
Ez ilyen "adakozunk, de csak akkor, ha a mi termékünket veszed meg" ami lefordítva "átutalunk nekik 1 Ft-ot, de csak akkor, ha előbb te fizetsz nekünk 100 Ft-ot".
Ha tényleg adakozni akarnának, akkor egyszerűen csak elküldenék a pénzt, nem játszanák ezt a termékenként 1 Ft-ot.
Ha a vásárló tényleg adakozni akarna, akkor közvetlen utalna az adott szervezetnek, nem egy joghurtot vesz az adott boltban, nem???
Én soha nem vásárolok azért, hogy adakozzak. Ja, de a kihelyezett gyűjtődobozba mindig veszek és teszek kutyaeledelt...
"persze hogy nem de azért ne hasonlítgassuk a kettőt a nagyvállalatok vezetői luxus körülmények között élnek"
Már ne is haragudj, de ez csak irigy fröcsögés.
Az a joghurtgyártó simán megtehetné, hogy a 100 ft-os joghurtjából nem adakozik egy petákot sem. Akkor az a vezető még jobban élne. De mégis megteszi, hogy adakozik, pedig senki sem kötelezi rá.
meg így első ránézésre kellőképpen kuka vagy a gazdasághoz, ezért nem is érted, hogy az az 1 ft mennyire "sok".
Egy 100 ft-os joghurt nettó ára 79 ft. A többi az államé, úgyhogy ezt felejtsd is el gyorsan.
Egy 79 ft-os joghurtot a gyártó kb. 50 ft-ért ad el a kiskereskedőnek.
Az 50ft-ból neki 25 ft-ja elmegy a termék előállítására / csomagolására, stb..
Tehát 25 ft-ot keres egy joghurton. Ebből a 25 ft-ból ad oda 1 ft-ot "puszira". Ez 4%-a a profitjának (!!). Te odaadnád a fizetésed 4%-át csak úgy önként és dalolva nekem, amiért olyan jófej voltam, hogy rávilágítottam mennyire ostoba vagy? ugye, hogy nem szívesen.
Kicsit használd már a fejed, nem azért van, hogy a sapka ne csússzon a nyakadba...
6. szerintem nem érted, hogy mi a kérdés lényege xD
A gyártók (nem feltétlenül joghurt, azt csak egy példának írtam, bármilyen termék) úgyis tudják, hogy kb. mennyit fognak eladni, és hogy abból mennyi megy majd adományra. Ha tényleg olyan jóindulatúak, csak simán elutalják az összeget, nem fényezik magukat ilyen 1 hónapig vagy mittudomén meddig tartó akcióval.
Azt akarod hallani, hogy marketingfogás.
Az.
Most nyugodtabban alszol?
Ő így is úgyis odaadományozza azt a pénzt. De akkor már legyen egy kis reklámja...
Ez nem bűn.
# 8
Én értem - te nem érted szemmel láthatólag...
De akkor mondom másképp:
Melyik a "jobb". Ha elkölt 10 milliót a *insert random termék* gyártója reklámra és úgy ad el 10 millió darab terméket vagy ha kinyomtat 3 ilyen adakozós plakátot 20 forintért, úgy ad el 10 millió darab terméket és a végén a 10 milliót egy gyermekalapítványnak adja?
Amit te szeretnél, hogy fizessen ki 10 milliót reklámra és még adakozzon is 10 milliót. Az úgy nem jön össze - meg legyünk már őszinték - ez kinek lenne jó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!