Szerintetek meg lehet élni havi 50 ezerből egyetemistaként?
Alberletet fizetni, enni, inni, konyvet vasarolni, utazni? Kizart. Nyilvan erosen fugg tole, hogy hol van az alberlet, de meg szobat sem kapsz havi 20 alatt. Marad 30e MINDENRE:
- 3500 a haviberlet mert kozlekedni csak kell.
- napi 1000 forint alatt keptelensen kihozni az etkezest, de inkabb joval tobb lesz, ha meleget akarsz enni, de ez is havi 20e.
Es itt fogyott el kb. az osszes penzed.
Max ha kolis vagy, esetleg kapsz albérleti, szociális, vagy valamilyen támogatást.
Ha Pesti árakat nézzük:
Albérleti szoba rezsivel: 40-50 ezer. Ha valakivel közösen vagytok szobában akkor 30 körül is kijön, de akkor lőttek a magánéletnek. Bérlet 3,5 ezer, szerintem a bevásárlás is minimum 35-40 havonta (kaja, fürdőszobai cuccok, stb...)
Igen meg lehet. De luxus dolgok, mint sajat albi vagy havi 30 ezer kajara az nem fér bele.
Koliba nem tudsz menni? Az olcsobb. Bár ha albi se sok, ha kolis stilusban csinalja valaki: 2-3-4 ember egy szobaban. Csak hát albiba azert szokas menni, hogy legalabb egy sajat szoba legyen. Ugy már necces lesz 50-bol de semmikepp sem lehetetlen.
Kollégium -8e , így bérlet sem kell
Kaja -0e :) Kell egy jó hely, ahol 3-4-5 adag után van +1 ajándékba és másoknak furikázni, én még kerestem is rajta.
Hazautazás havonta kétszer -4e
Ösztöndíj +16e +az 50e :)
Legyél kolis, csak 30 kredit kell + a minimális átlag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!