Orvosi egyetemistaként milyen szakmabeli munkalehetőségeket lehet találni?
Első éves vagyok és a múlt héten volt egy előadás, ahol azt mesélte a nő, hogy ő elsős korától fogva valami nővérszerűségként dolgozott egy kórházban.
Nem tudjátok, vannak-e tényleg ilyen lehetőségek, hol/hogy érdemes próbálkozni? Például mentőzés, segédápoló stb.
Csütörtökig vannak csak óráim, úgyhogy péntek-szombaton simán tudnék dolgozni és nagyon szívesen csinálnám is, van elég energiám, meg jó lenne minél több tapasztalatot is szerezni, csak nem tudom, hogy találnék ilyesmit.
Köszönöm szépen, ha írtok :)
Én nemrég végeztem, de mostanság nem annyira "divat" egyetem mellett mellékállást vállalni. Mentőzni lehet 4. vagy 5. évtől, ha a Mentőtiszt képzést kurzusként elvégzed és sikeres vizsgát teszel belőle.
Felénk inkább TDK munkával próbálták a hallgatók bedolgozni magukat a kiszemelt intézethez, vagy legalábbis tapasztalatot szerezni a területen (viszont ezért fizu nem jár). Emellett néhány klinikán volt lehetőség önkéntes ügyeletre, szintén díjazás nélkül.
Alsóbb éveken (első 3-ra célzok) viszont szerintem inkább olyan lehetőségek vannak, hogy megbeszéled valamelyik intézetben a főnővérrel, hogy a nővérek engedjenek/segítsenek vért venni, vérnyomást mérni és egyéb egyszerűbb feladatokban segédkezni.
[Amúgy eléggé fellazultak a dolgok felétek, hogy pénteken már első 2. félévében nincsenek is óráitok. Nem valószínű, hogy tartósan lesz ilyen állapot a későbbi félévekben.]
Nem annyira a fizu érdekel, vagy hogy bedolgozzam magam valahova, szívesen önkénteskedek bárhol :)
Köszi a választ!
ha valóban orvostanhallgató vagy, a nővérszerűségért megérdemelnél egy tarkóncsapást.
nem hiszem el, hogy az egyetemen ilyen infót nem lehet beszerezni és ehhez a gyakori kell, szóval hiszi a piszi.
szerencsére, nálunk ennél nomrálisabbak dolgoznak segédápolóként. Egy nővér.
Kedves Nővér!
Azért írtam nővérféleséget, mert nővért nem akartam... és ezt pont azért írtam, mert tisztellek titeket annyira, hogy tudom, hogy fél év orvosi egyetemmel a hátam mögött nem lehetek nővér.
Szerencsére nálunk a nővérek nem ilyen agresszívek.
Ja, és hiszi a piszi -.-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!