Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Erzsébet utalvánnyal ki tudom...

Erzsébet utalvánnyal ki tudom fizetni a nagybevásárlást?

Figyelt kérdés
Van már 32 ezer forintnyi Bözsim és arra gondoltam hogy csinálhatnánk belőle egy nagybevásárlást. Csak hát biztos lenne benne olyan amit elméletileg nem lehetne belőle venni Pl.: kukás zsák, mosogatószer stb. De nagy része az liszt, olaj, cukor ilyesmi lenne. Mennyire veszik ezt komolyan a tesco-auchan- lidl vagy pennyben? Külön fogják nekem rakni amit nem fizethetek vele vagy egyben kifizethetem vele mivel, hogy nagy része olyan lenne amit lehet vele fizetni?

2015. máj. 17. 09:18
 1/6 anonim ***** válasza:
Ami nem élelmiszer, azt külön kell kp-ben kifizetned.
2015. máj. 17. 09:43
 2/6 A kérdező kommentje:
De ezt be is tartják, az ilyen nagyobb helyeken?
2015. máj. 17. 09:46
 3/6 belapus ***** válasza:
Azt tapasztaltam, a nagyobb üzletek leginkább betartják az előírást.Konkrétan a T-ban lehúzzák az összes terméket, majd az utalványokat sorban mindaddig, amíg a rendszer azt nem jelzi, hogy elfogyott az élelmiszerekre elszámolható keret.
2015. máj. 17. 09:55
 4/6 A kérdező kommentje:
Akkor ezek szerint olyan a szoftverük ami jelez, mert gondoltam arra is hogy esetleg az önkiszolgáló kasszánál meg lehetne oldani, de akkor ezek szerint ott sem.
2015. máj. 17. 09:58
 5/6 anonim ***** válasza:
A Tescoban a kasszaprogram jelzi fizetéskor, hogy mennyi utalványt fogad el. A kasszás nem tudja felülbírálni, a különbözetet másképp kell fizetned.
2015. máj. 17. 10:31
 6/6 anonim ***** válasza:

Tescoban lehúzzák a vonalkódot, a végén a program összesíti, hogy mennyi mehet erzsébetben, és mennyi kp-ban. Nekem a múltkor egy komolyabb bevásárlásnál egy pár száz forintos tételt nem hagyott a szoftver, szóval ott nem a kasszás válogat.

Lidle-ben (legalábbis ahol én vásárolok) nem tudja a program, ott előre kell szólni, és két etapban kell fizetni, első körben az élelmiszert Erzsébet utalvánnyal, utána külön az egyebet.

Mivel itt nem szoftver csinálja, ezért apróbb tételek át tudnak csúszni (veszel mondjuk valami tisztítószert, akkor nem mindig szórakozik a kasszás), de például alkohol sosem, már egy üveg sört sem hagynak.

Ha nem szólsz előre, akkor általában kp-ban kell fizetni (lehet, hogy ha keménykedsz, akkor stornózza a tételeket, de én nem szoktam annyira ráérni, hogy ezt kivárjam, inkább kifizetem).

2015. máj. 17. 10:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!