Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyire legyen az embernek...

Mennyire legyen az embernek lelkifurdalása ha üzletről van szó? Illetve a saját és családja létbiztonságáról?

Figyelt kérdés

Ha a tevékenység legális, viszont morális szempontból megkérdőjelezhető. (nem környezetkárosító, és magánszemélyt nem károsít, csak egy másik céget, vállalatot)

Még azt sem mondanám, hogy ez egyértelmű károsítás, inkább csak kőkemény üzlet.

Szóval ti, a saját, és családotok létbiztonsága és jóléte érdekében mennyire "sírnátok" azon, hogy annak a másik cégnek lehet, hogy rossz ez az üzlet? Mennyire érdekelne?

2015. máj. 6. 10:06
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Nincs különbség, hogy céget, vagy magánszemélyt károsítasz meg. Minden cég mögött végül magánszemélyek vannak. Az, hogy a saját anyagi haszonszerzésedet csak mások megkárosításával tudod elképzelni, szerintem sajnálatos. Mindenkinek máshol van a határ, ha kenyérre kell a családomnak, könnyebben elviselem a selejtes személyiségemet, ha kalácsra kell, már több gondom van vele.

Azt nem nevezném kőkemény üzletnek, hogy cinkelt kockával szervezed a szerencsejátékot... Az szimpla csalás.

Amúgy megértelek, én is már sokszor agyaltam ilyen megoldásokon, mert könnyű út, de soha nem bírta a gyomrom ezt bevenni.

2015. máj. 6. 12:48
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

A szavaidból úgy veszem ki, hogy itt nem arról van szó, hogy a partner kockázatot vállalt és nem jött be, hanem arról, hogy te kockázatos opciót ajánlottál neki aztán lenyúltad a pénzét és azt mondod nem jött be.

Ez viszont minden, csak nem legális.

2015. máj. 6. 17:49
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Legális köntösbe bujtatott csalás, szimpla lopás, amit csinálsz!
2015. máj. 16. 08:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!