Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ebben a helyzetben igényelhete...

Ebben a helyzetben igényelhetek valami olyan pénzt, amivel fedezhetem az igényeimet (tölteni telefonra, cipő, ruha, kaja, bérlet)? (lent is)

Figyelt kérdés

Sajnos az én helyzetem elég rossz számomra, ugyanis a szüleim felelőtlenek. 110.000Ft jön be havonta háztartásba, de fele cigarettára megy el.

Múlt hónapban kaptam apától pénzt, hogy vásároljak be otthonra kaját (apu is megtenné, de anyuval közös a bankszámlájuk és apu nem rakhat magának férre a 80.000Fts fizetéséből/anyu folyamatosan dohányt vesz, semmi kaját).

Aputól havonta kapok 3.000Ft-t az igényeimre, de anyu mindig odajön hozzám és kötözködik velem, hogy minek nekem pénz, minek ruha, minek cipő. Tavaly télen szakadt tornacipőbe kellett járnom, mert nem engedte meg apának, hogy adjon nekem csízmára pénzt, így titokban kellett tartani, hogy apu rakott magának férre és kaptam csízmára.

Reggelente zsíros zsemlét vagy 3 napos szikkadt kiflit ad kajára, de soha nem vehetek magamnak kaját, mert abból is gond lesz.

Bérletre is sajnálja a pénzt.

Vett magának egy Sony Xperia Z3 okostelefont és megkaptam a régi övét, ami Samsung Galaxy Y.

Nem az aggaszt, hogy ilyen olyan telefon, csak az hogy arra a drága telefonra volt pénz. Szeretnék stafírungon is gyűjteni, de abban sem segít, a családból sem senki.

Születésnapomkor se kaptam semmit, öcsémnek vett egy 4.000Ftos háziállatot, de nem is etetik, nekem kell gondozni.

Mindig azt várja el tőlem, hogy egész nyáron otthon legyek, vigyázzak öcsémre, de ha valamire kérek pénzt, csak azt mondja keressem meg, de ha nem dolgozhatok akkor nem tudom. Azt várja el, hogy szombat és vasárnap délután 3-kor menjek dolgozni.

Tudok valahonnan segélyt vagy valami hasonlót kérni? Ha igen, honnan?

2015. máj. 4. 21:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
29%
jellemző, hogy neked is első, hogy tölteni a telefonra...
2015. máj. 4. 21:08
 2/12 A kérdező kommentje:

Ki mondta itt,hogy az a legfontosabb???????????

Az hogy a címkébe azt írtam elsőnek, nem azt jelenti, hogy az a mindennél fontosabb!

De azért köszönöm NEM A KÈRDÈSRE ÈRKEZŐ VÀLASZT.

Ahogy észrevettem sose kérdeztek, csak levonjátok a saját agyszüleményeiteket.

Csalódtam!

Ha valaki másnak is ilyen hozzászólása lenne, mint ez elsőnek, akkor inkább hanyagoljon!

Csak kérdeztem valamit!

2015. máj. 4. 21:20
 3/12 anonim ***** válasza:
42%
Segélyt telefonra meg ruhára? Te se vagy eszednél. Menj diákmunkázni.
2015. máj. 4. 21:29
 4/12 A kérdező kommentje:
Többen ne is írjatok! Erre nem vagyok kíváncsi!
2015. máj. 4. 21:31
 5/12 anonim ***** válasza:
60%
Dolgozz.
2015. máj. 4. 21:38
 6/12 A kérdező kommentje:
Akarok, de anya nem enged
2015. máj. 4. 21:48
 7/12 anonim ***** válasza:
74%
hány éves vagy?
2015. máj. 4. 21:56
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

A suliban eszel rendesen?

Ha dolgozhatsz már nyáron, akkor vitáznék egyet anyával, hogy te igenis elmész dolgozni a nyáron. Nem tud valaki más az öcsédre vigyázni? A pénzt, amit meg megkeresel, nagyon vigyázz rá (ne vegyék el, ne költsd el idő előtt)!

2015. máj. 4. 22:05
 9/12 A kérdező kommentje:

17 leszek.

Nemszoktam enni suliban.

Más nem vállalja el, óvodába pedig nem viszi anya.

Mundenképp akarok valamerre lépni, főleg munka ügyben.

2015. máj. 4. 22:20
 10/12 anonim ***** válasza:
Óvoda 3 éves kor felett kötelező, ezt jobb lenne tudatosítani a családban mielőtt megvonják a családi pótlékot.
2015. máj. 5. 11:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!