Kelet-Európában miért nem lázadnak fel a munkások hogy sokkal alacsonyabb életszínvonalon élnek mint Európa nyugati felén?
"A kérdezővel felesleges vitázni. Nem olvas, nem tanul, nem ért semmit csak mantrázza, hogy demé'nemkeresamelós... "
Nyugaton meg tud élni viszonylag emberi módon a melós, nálunk nem. Hiába linkelgettek cikkeket attól még ez tény.
Én melóztam nyugaton, 1200 eurót kerestem, ebből baráti áron 270 euró volt a lakás amit a cég biztosított, és 2en voltunk egy szobára. Akkor kaja még 200 euró.
Marad 700 euróm szórakozni meg minden. A hajad nő, a ruháid mennek tönkre, és ha bemész egy üzletbe akkor az nem ezeröccá'.
Ha mondjuk saját lakást szeretnék, már bőven nem lenne megoldható, tehát ha nem egy vendégmunkás lennék, semmivel sem élnék jobban, mint pesten magyarként.
Spórolni ki lehet menni igen, de az egyszerű melós nagyon nem fog álomszínvonalon élni, és mint mindenkinek én sem egy panelban szeretnék megrohadni, ami nem is az enyém, ráadásul még a szobán is osztozkodni kell.
Nem áloméletről beszélek. Annyi a lényeg hogy a melós bére is létminimum felett van. Így nem okoz gondot ételt venni meg befizetni a csekkeket.
Én se szeretem a Nyugatot túlzottan de az életszínvonal az jobb, ezt nem lehet letagadni.
"Én melóztam nyugaton, 1200 eurót kerestem, ebből baráti áron 270 euró volt a lakás amit a cég biztosított, és 2en voltunk egy szobára. Akkor kaja még 200 euró.
Marad 700 euróm szórakozni meg minden. "
Ez Budapesten úgy néz ki hogy kibérelsz egy szobát mondjuk 45 rongyért, marad rosszabb esetben 25-30 rongyod minden másra. Az biztos sokkal jobb élet mi?
ja igen pont ezt mondtam... németország szoba 800 euró + rezsi...
"életszínvonal"
ezért éri meg többen lakni, de ezt pesten is megtehetnéd
Nem tudom miről beszéltek. Ebben a városban(300 ezres) pl egy garzon 450-500 euró rezsivel. De 500 ért rezsivel már jellemzően a normálisan felszerelt, mosogatógépes, erkélyesek vannak. A melósbér 1100. Nekem ne magyarázza be senki hogy ebből nem lehet megélni mikor az élelmiszerek hasonló árban vannak, a húsok drágábbak 1,5-2 szer annyiba kerülnek. Ja, csakhogy itt bő 600 euród van kifizetni. Úgy hogy egyedül élsz egy garzonban. Heti 150. Szerintem ez nem nyomorgás.
Mellé még kapsz évente kétszer duplafizetést, nyáron meg karácsonykor. Tehát van pénzed pl elmenni nyaralni.
A nyugat nem csak Londonból áll, ahogy tömegszálláson kell lakni a melósnak hogy legyen mit enni.
"ja igen pont ezt mondtam... németország szoba 800 euró + rezsi...
"életszínvonal" "
Aha, persze. Nyilván ennyi egy szoba. Svájcban biztos. Érdekes, itt ennyiért három szobás lakásokat kapsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!