Ha ebayről rendelek egy sisakkamerát, ami 35€, akkor kell ÁFA-t és vámot fizetnem?
Az ebayen sem írják, hogy kellene ÁFA-t és vámot fizetnem, de azért gondoltam megkérdezem, biztos ami biztos alapon.
Valamint, az egyik ismerősömtől úgy hallottam, hogy a kamerákra és fényképezőgépekre, általában mindig rányomják a vámot és az ÁFA-t, mert kémeszköznek minősülnek.
Ennek mennyi lehet a valóságalapja?
egyik ismerősömtől úgy hallottam, hogy a kamerákra és fényképezőgépekre, általában mindig rányomják a vámot és az ÁFA-t, mert kémeszköznek minősülnek.
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
ÁFA nincs csak áfa, de mindegy.
Ha az árucikk származási helye Európai Unió, akkor sem vám, sem adó nem kerül rá.
Unión kívülről pedig értékétől függ.
1. A vámmentességi rendelet szerinti értékhatárok a Közösségi Vámkódex létrehozásáról szóló 2913/92/EGK tanácsi rendelet (a továbbiakban: Vámkódex) 18. cikk (2) bekezdése alapján alkalmazott, a Hivatalos Lap 2014. október 2-án megjelent C344 számában feltüntetett euró-átváltási árfolyam [310,30 HUF/EUR] alapján számított értékhatárok:
26. cikk (1) bekezdés - Magánszemély által magánszemélynek küldött küldemények €45/14 000 Ft
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!