Mosogatnál Angliában havi nettó 950 fontért?
Zsákutca az legtöbb ember számára. Ha érzel magadban spirituszt, hogy 6-12 hónap alatt kitörj ott a mosogatásból, és azt az iőt arrra használod, hogy helyi információkhoz juss, amik jobb munkához segíthetnek hozzá, akkor van benne fantázia.
Személyiségfüggő, és magadat csak te ismered. Ha elég pörgős vagy, tudsz kapcsolatokat teremteni emberekkel, akkor esélyed is lehet tovább lépni és egyre feljebb jutni. Ha megülsz a sarokban, munka után csak hazamész és alszol, hogy kipihend magad a következő napi robotra, akkor csalódottan fogsz visszakullogni pár hónap után. Ott kinn már abban a mosogatós környezetben biztosan nem fogsz ott nyelvet tanulni, anélkül meg az emberi munkáktól elzárod magadat örökre.
Azt a hibát ne kövesd el, hogy a 950 fontot megszorzod a mai forint árfolyammal, és káprázni kezdjen a szemed. Ott egy buszjegy sem 300 Ft, a napi cikkek, amikre szükséged lesz szintén többe kerülnek, mint itthon, és könnyen azon kapod magad, hogy hazajönni is csak úgy tudnál már gyalog, ha az English channel-t úszva szeled át.
"Havi 450 font ételre és tömegközlekedésre még a kisebb városokban is csak szűkösen elég."
havi 20-30 ezerből jobb élni otthon, amennyi pénz marad a budapesti szoba kifizetése után? Vagy a vidéki kis lakás kifitzetése után....
biztos jobb mint 450 fontból Nyugaton...
Kérdező, miért kevered össze a betanított munkást minden emberrel?
Azt kérdezted, hogy mi mosogatnánk-e Angliában nettó 950 fontért. A válasz nem, mivel nekem meg itt sokan másoknak (akik nem minimálbérért dolgoznak, mert értenek is valamihez) jóval jobb itt M.O-n.
Mint már írtam, a kihivásért/szakmai karrierért éri meg kimenni annak, aki ért is valamihez. Melósként kint Szar itt meg mégszarabb.
A 14-esedre válaszolva: nekem kb 150 nettó marad a "szóba" kifizetése után. És ez jóval jobb, mint 450 font Nyugaton. (Tudod vásárlóerő parítás meg ilyenek is léteznek)
Akkor a kérdésedet úgy írd ki, hogy:
"Melósok ti dolgoznátok Angliában havi nettó 950 fontért?"
De mint már írtam a melósoknak kint szar, M.O-n mégszarabb.
Sehol se fizetik túl, ha valaki nem ért semmihez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!