Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Munkahely váltásnál az új cég...

Munkahely váltásnál az új cég le tudja kérdezni valahonnan, hogy én már dolgozok -e valahol és ha igen akkor hol?

Figyelt kérdés
Mert az új helyen nem mondtam h van már meglévő munkaviszonyom.
2015. ápr. 19. 12:57
 1/4 anonim ***** válasza:
29%
pedig nem ártana, más az adózás, jobban járnál
2015. ápr. 19. 13:09
 2/4 A kérdező kommentje:
más adózás? :o
2015. ápr. 19. 13:16
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem más az adózás.

Viszont a Munka Törvényköve tájékoztatási kötelezettséget ír elő a munkavállaló számára, és ez ebben beletartozik. Nagyon sok helyen bele is veszik a szerződésbe illetve a tájékoztatóba, hogy köteles vagy tájékoztatni a munkáltatót, ha máshol is vállalsz állást (ez a már meglevőre is vonatkozik), de ha nincs leírva, az Mt miatt akkor is célszerű, mert a saját tapasztalatom, hogy peres ügyekben a bírói gyakorlat beleveszi ezt a tájékoztatási kötelezettségbe.

2015. ápr. 19. 15:20
 4/4 A kérdező kommentje:
Nem lenne 2 egymás mellett, csak az interjún mondtam ezt. Aztán felvettek 30 nap mulva kezdek addig meg lezárom a mostanit, tehát a 2 nem fog egymás mellett menni csak egyszerűen ők úgy tudják h most munkanélküli vagyok.
2015. ápr. 19. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!