Szerintetek nem gazemberség hogy a bruttó minimálbérből (101,5 ezer HUF) 35 % levonás van egyedülálló ember esetén és nettó 67 ezer HUF marad a melósnál? Létminimum alá lökik ezzel a levonással a melóst. Ez nem gazemberség?
"A jobban keresők adózzanak többet, ilyen egyszerű. "
Jobban keresem, és éppen ezért többet adózom. (Pedig a szolgáltatásokat ugyanolyan mértékben használom, mint a minimálbéresek...) Ez ilyen egyszerű, nem?
Tényleg nem értem, hogy mi a bajod kérdező. Az lenne az igazságos szerinted, ha mindenki forintra pontosan ugyanannyit adózna?
"Jobban keresem, és éppen ezért többet adózom. (Pedig a szolgáltatásokat ugyanolyan mértékben használom, mint a minimálbéresek...) Ez ilyen egyszerű, nem? "
Nem adózol többet, csak nominálisan. Százalékosan ugyanannyit adózol mint a minimálbéres.
Mi a bajom? Az hogy a melós fizetése létminimum alatt van! Ti meg azt mondjátok hogy minden rendben van.
"#23: Nem, mert akkor a "gazdag majmok" arányaiban véve megintcsak kevesebbet adóznának. A kérdező valószínűleg valami Robin Hood-elven alapuló álkommunista disztópiában szeretne élni, ahol az állam mindent elvesz a gazdagoktól és elosztja a szegények között. Akkor nem kellene senkinek tanulnia, meg teljes foglalkoztatás lenne, ahogyan a hosszú távú fenntarhatóságáról híres gulyáskommunizmusban is volt."
Az osztrák rendszer megfelelne. Aki keveset keressen alig adózzon, a többiek meg adózzanak szépen többet. Kiszámoltam hogy az osztrák munkámmal kevesebbet adóztam mintha otthon lettem volna minimálbéres! Nominálisan is kevesebbet! Valami 40 euró körül havonta.
Bizonyos országokban nincs is minimálbér. Sokak szerint nem is biztos, hogy jó dolog.
A gond az, hogy Magyarországon mindenki elvállal mindent a minimálbérért, és már a cégek is az alapján válogatják az embereket, ki kér kevesebbet. Az emberek meg asszisztálnak ehhez, jó alacsony összegeket kérnek. Erről nem a kormány tehet, hanem a dolgozók.
Nem adózol többet, csak nominálisan. Százalékosan ugyanannyit adózol mint a minimálbéres.
De forintban azért többet adózom kedves kérdező. Az állam viszont forintért "veszi" a szolgáltatásait. Tehát szerinted igazságos az, hogy miközben én többet fizetek, csak pont ugyanannyit vehetek ki, mint te?
Mi a bajom? Az hogy a melós fizetése létminimum alatt van! Ti meg azt mondjátok hogy minden rendben van.
Jó, és ÉN ezzel mit csináljak kérdező? Adjak a saját pénzemből a melósnak? Előbb mutattam be, hogy a minimálbéresek még így is jobban járnak az adórendszerrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!