Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szerintetek nem gazemberség...

Szerintetek nem gazemberség hogy a bruttó minimálbérből (101,5 ezer HUF) 35 % levonás van egyedülálló ember esetén és nettó 67 ezer HUF marad a melósnál? Létminimum alá lökik ezzel a levonással a melóst. Ez nem gazemberség?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 2. 13:52
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
Aki többet keres, annak is ugyanúgy elveszik az egyharmadát. Vagy szerinted az lenne a normális, ha az 500.000 Ft-os bruttó bérű dolgozótól is annyit vennének el, hogy csak 70 maradjon?
2015. ápr. 2. 15:35
 22/37 A kérdező kommentje:
Nem. Szerintem ez a normális. Hogy szerencsétlen minimálbérestől levonnak 35 %ot, kibérel egy szobát, vesz egy bérletet mellé és marad 15 ezer forintja minden másra. Nevetséges...
2015. ápr. 2. 15:47
 23/37 anonim ***** válasza:
52%

"A jobban keresők adózzanak többet, ilyen egyszerű. "

Jobban keresem, és éppen ezért többet adózom. (Pedig a szolgáltatásokat ugyanolyan mértékben használom, mint a minimálbéresek...) Ez ilyen egyszerű, nem?

Tényleg nem értem, hogy mi a bajod kérdező. Az lenne az igazságos szerinted, ha mindenki forintra pontosan ugyanannyit adózna?

2015. ápr. 2. 18:52
 24/37 anonim ***** válasza:
#23: Nem, mert akkor a "gazdag majmok" arányaiban véve megintcsak kevesebbet adóznának. A kérdező valószínűleg valami Robin Hood-elven alapuló álkommunista disztópiában szeretne élni, ahol az állam mindent elvesz a gazdagoktól és elosztja a szegények között. Akkor nem kellene senkinek tanulnia, meg teljes foglalkoztatás lenne, ahogyan a hosszú távú fenntarhatóságáról híres gulyáskommunizmusban is volt.
2015. ápr. 2. 18:58
 25/37 A kérdező kommentje:

"Jobban keresem, és éppen ezért többet adózom. (Pedig a szolgáltatásokat ugyanolyan mértékben használom, mint a minimálbéresek...) Ez ilyen egyszerű, nem? "

Nem adózol többet, csak nominálisan. Százalékosan ugyanannyit adózol mint a minimálbéres.

Mi a bajom? Az hogy a melós fizetése létminimum alatt van! Ti meg azt mondjátok hogy minden rendben van.

2015. ápr. 2. 19:12
 26/37 A kérdező kommentje:

"#23: Nem, mert akkor a "gazdag majmok" arányaiban véve megintcsak kevesebbet adóznának. A kérdező valószínűleg valami Robin Hood-elven alapuló álkommunista disztópiában szeretne élni, ahol az állam mindent elvesz a gazdagoktól és elosztja a szegények között. Akkor nem kellene senkinek tanulnia, meg teljes foglalkoztatás lenne, ahogyan a hosszú távú fenntarhatóságáról híres gulyáskommunizmusban is volt."

Az osztrák rendszer megfelelne. Aki keveset keressen alig adózzon, a többiek meg adózzanak szépen többet. Kiszámoltam hogy az osztrák munkámmal kevesebbet adóztam mintha otthon lettem volna minimálbéres! Nominálisan is kevesebbet! Valami 40 euró körül havonta.

2015. ápr. 2. 19:14
 27/37 anonim ***** válasza:

Bizonyos országokban nincs is minimálbér. Sokak szerint nem is biztos, hogy jó dolog.

A gond az, hogy Magyarországon mindenki elvállal mindent a minimálbérért, és már a cégek is az alapján válogatják az embereket, ki kér kevesebbet. Az emberek meg asszisztálnak ehhez, jó alacsony összegeket kérnek. Erről nem a kormány tehet, hanem a dolgozók.

2015. ápr. 2. 19:15
 28/37 A kérdező kommentje:
Szerintem szégyellje mindenki magát aki szerint az rendben van hogy a 170 órát dolgozó takarító mosogató egyéb egyszerű munkás ember bére a létminimum alatt van! Szégyelljétek magatokat! Az étteremben jól esik enni mi? Az meg már kit érdekel hogy a mosogató hogyan él aki a tányérodat mossa..
2015. ápr. 2. 19:17
 29/37 anonim ***** válasza:

Nem adózol többet, csak nominálisan. Százalékosan ugyanannyit adózol mint a minimálbéres.

De forintban azért többet adózom kedves kérdező. Az állam viszont forintért "veszi" a szolgáltatásait. Tehát szerinted igazságos az, hogy miközben én többet fizetek, csak pont ugyanannyit vehetek ki, mint te?

Mi a bajom? Az hogy a melós fizetése létminimum alatt van! Ti meg azt mondjátok hogy minden rendben van.

Jó, és ÉN ezzel mit csináljak kérdező? Adjak a saját pénzemből a melósnak? Előbb mutattam be, hogy a minimálbéresek még így is jobban járnak az adórendszerrel.

2015. ápr. 2. 19:35
 30/37 A kérdező kommentje:
Szerintem te ne beszélj olyanokat hogy a minimálbéresek de jól járnak az adórendszerrel...bakker nem bírod megérteni hogy a fizetésük nem elég a megélhetésre? Szerinted ez normális dolog?
2015. ápr. 2. 19:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!