Miért hazudozzák tele az internetet arról hogy Nyugaton milyen jól meg lehet élni melósként is?
"mondjuk tanulni kéne,és akkor nem maradsz szarrágó örök életedre.ha csak a krumplisütéshez értesz,az sem Ausztria,se nem az internet hibája."
tényleg mekis fiú voltam,honnan tudod?
Kérdező, nem tudom, kinek mi a tapasztalata, én a saját rokoni körömből és ismerőseimből tudok kiindulni.
Van a rokonságunkban egy pedagógus házaspár, anyagilag nehéz helyzetbe kerültek itthon. A férj külföldre ment, nem a szakmájában helyezkedett el kint, autómosásból többet keresett, mint itthon pedagógusként diplomásként a szakmájában. Így egyenesbe jöttek.
Egy nagynéném orvos, nem volt pofája hálapénzt elfogadni, Svédországba ment, ott még úgy is ragyogóan él (kertes ház, autó, kutya, és nem kell számolgatni a boltban, mit tud megvenni), hogy magasabbak az árak is az itthonihoz képest, a szakmájában dolgozik, és egyedül neveli a gyerekét (az apukától nem kap semmit). Ehhez képest itthon alig tudott megélni.
Persze biztos vannak kevésbé szerencsések, de én ott látom a különbséget, hogy míg itthon a minimális kereset nem elég a megélhetéshez, külföldön ezzel nincs probléma (még egy ismerősöm vagy rokonom sem mondott mást).
Kint élek, pizzafutár vagyok, napi 9-10 órát dolgozok heti 6x. Jattal együtt 2200-2500 euró a fizetésem.
Fővárosi albérletben lakok egy lakótársammal, a megélhetésem kijön havi 800-1000 euróból, úgy, hogy heti 1-2x étteremben eszek(nem a miénkben) és gyakran veszek ruhát, megyek szórakozni havi 1x, stb..
Jobb hónapokban elteszek 1000 euró feletti összeget a bankba.
Otthon annyit sem keresnek a futárok, mint amennyit én itt kint félre teszek.
Biztos van ennél sokkal rosszabb munka is, de diploma nélkül, szaktudás nélkül, fiatalon én igenis azt mondom, nagyon jól élek!
15#
na ja.végzettség nélkül minden országban ugyanúgy sz*rul fog élni az illető.
A melós alatt értsük a szakképzettség nélkül dolgozókat. Azok írnak meséket általában, akik nyolcadmagukkal laknak egy konténerben, hogy fú, milyen sokat félre tudnak tenni. Ja, persze..
Van egy pár a környezetünkben. Apuka kint, anya a gyerekekkel itthon. Együttlétre nincs esély. Ha kimenne a család is, drága lenne a szállás, ha hazajönne apuka, kevés lenne a bevétel.
Szóval a kereset jobb, de a megélhetés drága. Ja, és itt most ne a szalámi árát hozzuk fel, jó? Az meg gyakorlatilag NEM élet, hogy távol vagy a szeretteidtől. Szóval keresni lehet, de megÉLNI nem.
Utolso, szerintem mondd meg a szomszedaidnak, hogy ga kikoltoznek anya is dolgozhat nyugodtan, akkor ki tudják fizetni a lakhatast :)
Kint élek. Nincs kolbászból a kerítés, es jo szakma\nyelvtudás nelkul nehez érvényesülni, de igenis a melós is jol el! Ha azt nézem, hogy otthon 15. én mar nem volt mibol ennie. Az meg a te marhanagy naivitasod, hogy elhitted, hogy a melós 'tajfoldon nyaralgat' ez nyilvanvaloan nonszensz. Bar en az osztrak arakkal nem vagyok tisztaban, de nekem az osszes ismerősöm, aki kijött boldogabb, es jobban el. Azok szivjak meg mindig, akik magyar cegen keresztül jonnek....
Egyebkent ha vsloban akarsz dolgozni\dolgozol, a nemet allam minden segítséget megad.
#18-nak nagyon igaza van. A kint melózókból a legtöbben annyit látnak mikor hazajönnek nyáron szabadságra aztán szórják a pénzt 2 kézzel. Azt nem, hogy a 30-40 éves meglett ember szobát bérel 3-400 Euróért, itt tengeti a mindennapjait. Távol a családtól, mindentől, eszik, alszik, dolgozik, aztán kezdődik elölről. Ez nem élet szerintem se!
Itthon úgy indul a dolog, hogy van egy tehermentes ingatlanod, egy kocsid. Ezt kint soha nem fogod elérni az 1200-1500 Euróból, esélytelen!! Nagyon sokan nem értik meg, hogy az életminőség nem csak a keresettől függ. Hajtod a pénzt, csak közben meg elmegy melletted az élet.
Egyébként kint lakni, élni nem egy nagy üzlet, mert a költség is rengeteg. Határszélről kijárni, na abban van perspektíva. Jó pénzt keresel, de a megélhetési költség szinte filléres. Így lehet szépen felhalmozni.
A pizzafutárnak gratulálok a fizuhoz, de ez se azért ennyi, mert kint dolgozol, hanem, mert havi 240 órát lenyomsz a 160 helyett..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!