Mitől lépem túl mindg az internetet? Mi az oka?
Gondolj bele.. egy kívülálló számára vajon érthető a kérdés? Én nem értem, lehet bennem van a hiba.
Talán olyan interneted van amin letöltési korlát van?
Arra szerintem az a megoldás, hogy kevesebbet töltesz le.
Egy átlagos minőségű 10 perces video youtubon kb 50mb, de jobb minőségben jóval több is lehet. Lazán túl lehet vele lépni a korlátot.
Van jópár forgalom figyelő progi, pl net limiter monitor (ingyenes), korlátos netnél nem árt használni.
Töltsd le a metmetert, vagy más hasonló programot.
Nem csak azt mutatja, ha túlléped a keretedet - hanem azt is, ha az adott letöltési tempóval túl fogod lépni mondjuk az adott hónapban.
Ez azért is, jó, mert böngészés és töltés közben is látni fogod, hogy amit éppen csinálsz, mennyire eszi a sávszélességet.
Másrészt kapcsold ki a böngésződben a videók, animációk, hangok automatikus letöltését. Ezek zabálják a sávszélességet.
Harmadrészt tiltsd ki a "hosts" file-ban, vagy AD blockerrel az összes, általad ismert reklámoldalt. Ezek - azon kívül, hogy szintén zabálják a sávszélességet - ráadásul fölöslegesek is, mert ugye nem akarsz állandóan reklámokat nézni? Drága pénzért, ráadásul?
Vedd ki a böngésződben azt, hogy mindig egy kezdőoldallal indít: hacsak nem ott akarsz állandóan kezdeni. De általában nincs szükség arra, hogy induláskor mindjárt letöltsön valamit, ha nem ott akarsz kattintgatni.
Állítsd be, hogy nincs kezdőlap.
A levelezésedhez javasolom, hogy használj levelezőprogramot. Ha a böngészővel levelezel, akkor fölöslegesen töltöd le minden egyes levelezésnél az oldalaikat, teli reklámokkal is - pedig téged ugye csak a levelek érdekelnek?
Ha valamilyen oldalt elteszel a könyvjelzők közé, akkor lehetőleg ne a főoldalt tedd el. A főoldalak általában hatalmas, fölhizlalt mammutok (rengeteg adatot kell letölteni hozzájuk, flash animációkkal megtűzdelve).
A belső oldalak - ahol az információ van, amit keresel - általában sokkal kisebb méretűek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!