Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A Tb szerint a munkáltató...

A Tb szerint a munkáltató október 29-én kijelentett. Ez azt jelenti hogy nem vagyok bejelentve? Rákérdeztem a főnökömnél ho mi van de azt mondja ők nem jelentettek ki. Lehet hogy az apehnál hibáztak vagy a könyvelő és a főnök nem tud semmiről sem?

Figyelt kérdés
Vagy netán hazudik?
2010. febr. 16. 09:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

A munkáltatónak kel tisztázni a biztosítási jogviszonyod.

Nem biztos , hogy hazudik.Én postán dolgozok. Ott ugye mindenkit bejelentenek.Ennek ellenére járt úgy kolléganőm, hogy az orvosnál azt mondták, nincs biztosítva. Szólt a titkárságra és 1-2 nap alatt mindent tisztáztak.Nem a munkáltató hibázott.

De ha van bérlapod, akkor azzal félig-meddig már tudod bizonyítani, hogy tőled vonták a TBt. Hacsak nem feketén dolgozol.

2010. febr. 16. 09:30
 2/12 A kérdező kommentje:

Tegnap voltam bent a tb-nél és ők mondták azt hogy 29-én kijelentettek,ezt látták a rendszerbe és azt mondták nem 1-2 napos dolog...ezt a munkáltatónak kell tisztázni az apeh-hal.Na igen,a főnököm tagadja,részben el is hiszem neki de tegnap óta nem hívta fel a könyvelőt hogy ezt megkérdezze.

Minden hónapban kapok bérpapírt,azon minden rajta van,na de az csak egy lap,nincs rajta semmi,se pecsét se semmi.Ilyet akár én is kitudok nyomtatni.

2010. febr. 16. 09:35
 3/12 anonim ***** válasza:
Gyanús nekem a te munkáltatód, szerintem menj be az apeh-hoz és kérdezz rá, ők mit tudnak. Én jártam már hasonlóképpen munkáltatóval, hazudott, ugyanezt csinálta, halogatta a könyvelőt. Ha ugyanaz, aki engem átvert, akkor nem tanult az első büntetésből most ősszel.
2010. febr. 16. 09:40
 4/12 A kérdező kommentje:
Biztosan nem ugyan az.De köszönöm a válaszod.Arra gondoltam hogy bemegyek az okmányirodába és ott regizek hogy betudjak lépni az ügyfélkapura.Talán így kiderülhet minden.csak 8tól van ügyfélfogadás,valamit ki kell találnom hogy miért érek be később.
2010. febr. 16. 09:48
 5/12 anonim ***** válasza:
Hivatkozz a tömegközlekedésre, dugó, bármi. Én nem bíznám a véletlenre. Ha mégis hazudik, akkor vagy megbüntetnek téged, vagy ha jelented, nem, csak rengeteg macera utólag intézkedni. Én már tapasztaltam.
2010. febr. 16. 10:14
 6/12 A kérdező kommentje:
Próbálnék regizni az ügyfélkapura de fogalmam sincs mi az a digitális aláírás :-S ?
2010. febr. 16. 10:22
 7/12 anonim ***** válasza:
Majd személyesen megmondják, csak járj utána.
2010. febr. 16. 10:31
 8/12 anonim ***** válasza:

Szerintem próbáld meg felvenni a kapcsolatot a könyvelőtökkel, ha ő se nyitott a probláma megoldásában, akkor indulj el más irányba, például mégegyszer a TB-hez és mivan ilyenkor kérdéssel aztán Apeh.

Szerintem.

2010. febr. 16. 10:46
 9/12 anonim ***** válasza:

Regisztrálj be ügyfélkapura az okmányirodában, és az ügyfélkapun keresztül meg tudod nézni a biztosítási jogviszonyaidat.

Én a munkaügyi hivataltól voltam bejelentve, az APEHnál "nem látták", aztán amikor beküldtem a papírjaim másolatát azt válaszolták, hogy csak adminisztrációs hiba miatt nem látták a biztosítási jogviszonyt.

Ha az ügyfélkapun keresztül is úgy látod, hogy kijelentettek, akkor kezdj el a munkáltatódnál utánna nézni, hogy mi történt.

Ha viszont ott be vagy jelentve, akkor a TB és az APEH felé jelezd, hogy valami gubanc van a nyilvántartásukkal.

2010. febr. 16. 13:02
 10/12 A kérdező kommentje:
Kikéne találnom valami indokot hogy miért kések reggel a munkahelyemről mert hogy 8kor nyit az okmányiroda én meg 7-től dolgozom minden nap :-S De egész napi szabit meg nem akarok kivenni.Amúgy olyan szinten elegem van belőlük hogy az hihetetlen.
2010. febr. 16. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!