A Tb szerint a munkáltató október 29-én kijelentett. Ez azt jelenti hogy nem vagyok bejelentve? Rákérdeztem a főnökömnél ho mi van de azt mondja ők nem jelentettek ki. Lehet hogy az apehnál hibáztak vagy a könyvelő és a főnök nem tud semmiről sem?
A munkáltatónak kel tisztázni a biztosítási jogviszonyod.
Nem biztos , hogy hazudik.Én postán dolgozok. Ott ugye mindenkit bejelentenek.Ennek ellenére járt úgy kolléganőm, hogy az orvosnál azt mondták, nincs biztosítva. Szólt a titkárságra és 1-2 nap alatt mindent tisztáztak.Nem a munkáltató hibázott.
De ha van bérlapod, akkor azzal félig-meddig már tudod bizonyítani, hogy tőled vonták a TBt. Hacsak nem feketén dolgozol.
Tegnap voltam bent a tb-nél és ők mondták azt hogy 29-én kijelentettek,ezt látták a rendszerbe és azt mondták nem 1-2 napos dolog...ezt a munkáltatónak kell tisztázni az apeh-hal.Na igen,a főnököm tagadja,részben el is hiszem neki de tegnap óta nem hívta fel a könyvelőt hogy ezt megkérdezze.
Minden hónapban kapok bérpapírt,azon minden rajta van,na de az csak egy lap,nincs rajta semmi,se pecsét se semmi.Ilyet akár én is kitudok nyomtatni.
Szerintem próbáld meg felvenni a kapcsolatot a könyvelőtökkel, ha ő se nyitott a probláma megoldásában, akkor indulj el más irányba, például mégegyszer a TB-hez és mivan ilyenkor kérdéssel aztán Apeh.
Szerintem.
Regisztrálj be ügyfélkapura az okmányirodában, és az ügyfélkapun keresztül meg tudod nézni a biztosítási jogviszonyaidat.
Én a munkaügyi hivataltól voltam bejelentve, az APEHnál "nem látták", aztán amikor beküldtem a papírjaim másolatát azt válaszolták, hogy csak adminisztrációs hiba miatt nem látták a biztosítási jogviszonyt.
Ha az ügyfélkapun keresztül is úgy látod, hogy kijelentettek, akkor kezdj el a munkáltatódnál utánna nézni, hogy mi történt.
Ha viszont ott be vagy jelentve, akkor a TB és az APEH felé jelezd, hogy valami gubanc van a nyilvántartásukkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!