A cegnel, ahol 2 eve dolgoztam, meg mindig be vagyok jelentve, igy a TB-m fizetve van, ez hogy lehet?
1. A céged és/vagy annak könyvelője IDIÓTA! Örülj neki.
2. Direkt nem jelent ki,mert valamiért megéri neki. Pl.: felvesz utánad mint START kártyás után pénzt és ugye a fizetést is benyli,vagy hasonló adócsalás.De ez téged nem érint.
Lekerdeztem az ugyfelkapun, ez az utolso sor, tehat van ervenyes, fizetett TB-m:
Nyilv.szám - Bejelentő név - Jogosultság kezdete - vége
191xxxx - XXX(a ceg ahol pultos voltam) KFT - 2012xxxx(amikor be lettem jelentve) - nincs datum a vegehez.
Minden mas munkahelyen/iskolam utan volt bezaro datum, amikortol mar nem fizettek utanam a TB-t.
Ha valamiért egyszer "kibukik" a dolog, nem a cégnek kell fizetnie az egészségügyi szolgáltatási járulékot visszamenőleg, hanem Neked arra az időre, amikor nem volt Mo-n munkaviszonyod.
Az adótartozás 5 éven túl évül. Azzal is csak csökkenteni tudod a tartozást, de közben jön is majd hozzá egy következő havi kötelezettség, tehát ezzel sem vagy sehol.
Mivel a cég - állítólag - nem üzemel, valószínűleg hagyagság miatt feledkeztek meg Rólad.
Én is eljöttem 1 éve, és még mindig nem jelentettek ki. Az a sok ügyes irodai ügyintéző...:)
Ettől függetlenül fizettem magam után a járulékot, és be is jelentkeztem a fizetése alá, mivel kötelező, és ha nem teszem meg, akár mulasztási bírságot is kaphattam volna. Ma már dolgozom, mégis van egy lezáratlan jogviszonyom a múltból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!