Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Visszakapnám a fundamentától...

Kispondru kérdése:

Visszakapnám a fundamentától a pénzemet?

Figyelt kérdés
Van nekem 31 hónapja fundamenta lakáskassza megtakaritásom. Ha nem tudom fizetni tovább de kell a pénz amit eddig befizettem. Visszakapom azt az összeget? De gondolom a támogatást nem jár nem adják hozzá....

2015. márc. 5. 18:50
 1/4 anonim ***** válasza:
65%
Nem a teljes befizetett összeget adják vissza, és az állami támogatás sem jár. Valamint az első két évben a költségekre elmegy egy csomó pénz, csak akkor kérd a pénzt, ha nagyon muszáj. Még a szüneteltetés is jobb, mint a visszavásárlás.
2015. márc. 5. 19:35
 2/4 anonim ***** válasza:
93%
Kizárt,hogy az egészet.
2015. márc. 5. 20:40
 3/4 anonim ***** válasza:

Ajjaj....az első válaszban bizony vannak tévedések. Ha felmondod a lakásszámládat, természetesen nem jár az állami támogatás, hiszen a szerződés feltételei nem teljesülnek. A megtakarításaidat visszakapod, a közben jóváírt betéti kamatokat is. Amit nem kapsz vissza, az a számlanyitási díj. Nem azért, mert a Fundamenta így gondolja, hanem azért, mert a lakástakarékokról szóló törvény alapján köteles eljárni. Semmilyen levonás nem terheli a pénzt, csak abban az esetben, ha gyorsított kifizetést kérsz, akkor a megtakarítás 3%-a kerül levonásra.

Nem ismerem a helyzetedet és nem is szeretnék okoskodónak látszani, de ha átmeneti pénzzavarba is kerültél, a legrosszabb, amit tehetsz, hogy elkezded felélni a megtakarításaidat. Mert így soha nem szeded magad össze.

2015. márc. 6. 09:27
 4/4 anonim ***** válasza:
Első! Kifejtenéd milyen költségekről vizionálsz?
2015. ápr. 20. 07:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!