Tudtok-e olyan helyet, országot, ahol ezek a feltételek fennállnak (akár többet is mondhattok)?
- Nyugalom
- Normális eü.-i szolgáltatás
- Normális emberek :D
Kicsit bővebben magamról: jogi előadóként dolgozom egy multinacionális cégnél. Nincs baj a fizetéssel. A közvetlen vezetők normálisak, a kollégák jófejek, a vezetőség meg olyan, amilyen. A munka monoton, eléggé stresszes, de mindig találok valami érdekeset a munkában - én nagyon szeretem teljesen precízen megírni a beadványokat, okiratokat, stb., ehhez néha kutatómunkát is végzek, ergo alapjáraton unalmas meló lenne, de próbálom érdekesebbé tenni. Ergo a munkával nincsen gond. Igen, a sárga csekkek miatt, adósságok miatt szoktam stresszelni. Bánom, hogy nem mindig jut sportolásra idő (gyerekkorom óta küzdősportolok, nekem ez a lételemem, manapság a sok túlórázás miatt nem jut sok idő rá, emiatt szomorú is vagyok, meg kicsit depressziós is). Ami még sajnálatosabb, hogy művelődésre szintén jóval kevesebb időm jut, szó szerint lopott időkben tudok olvasni. Tovább is tanulnék, de félek, arra sem jutna idő. Nagyon rossz kedvem van a sok buta, rosszindulatú, közönyös emberektől, egyre többel találkozom, és nem a munkahelyemen... Az egészségügyi ellátás egyre rosszabb, nagyon nem szeretnék lebetegedni, egyre több ismerősömnek gyűlik meg a baja az eü-i ellátással, kórházban, mentővel, stb... És igen, hírekből is értesülök róla, és nagyon nem érzem magam emiatt itt biztonságban. Szinte már fóbiámmá válik ez a lebetegedés téma, szinte betegesen ügyelek arra, hogy ne kerüljek abba a helyzetbe, mint pár ismerősöm, akik a félrediagnosztizálás miatt vagy a félrekezelés miatt majdnem meghaltak, vagy a hanyag hozzáállás miatt. A stressz egyre jobban épít le, egyre többször vagyok náthás téli időszakokban, pedig nem volt rám jellemző, alvás problémáim is vannak. Ez adódhat szerintem a munkahelyi stresszből, illetve a sport hiányából. Idegesít ez a rendszer is, ami 25 éve működik ebben az országban, szóval nem csak az Orbán-kormány, hanem az egész rendszer. Kezd tele lenni a hócipőm... :)
Nagyon sokat gondolkodom azon, hogy milyen jó lenne szerzetesnek menni Tibetbe, vagy olyan közösségben élni, amilyen közösségben éltek a szamurájok... Tudom, vicces, és irreális elképzelés, de szép dolog ilyenekről már csak fantáziálni is.. :)))
Igazából komolyan gondolkodtam azon, hogy legalább egy pár évre, vagy talán hosszabb időre elköltöznék egy olyan országba, ahol megtalálhatnám a lelki harmóniámat, foglalkozhatok a küzdősportolással, esetleg harcművészettel, mert ez nekem nagyon fontos.. Igaz, ez hozzátartozik a lelki egyensúlyhoz is... Meg ahol lenne időm művészettel dilettánsként, filozófiával foglalkozni szabadidőben, nagyon-nagyon sokat olvasni, ez nagyon hiányzik mostanság az életemből :)
Nem érdekel, hogy legyen saját ingatlanom, saját medence autók, dollármillióim... És azokra a nőkre is teszek magasról, akiknek ezek a sekélyes dolgok a fontosak :D Nem azért szeretnék külföldre menni, hogy többet keressek, ezért nem is mennék Londonba mosogatni, annak nem lenne értelme az én szemszögemből. Nem ítélem el azokat az embereket, akik ezt teszik, nekik más értékrendjük, más az élethez való hozzáállásuk... Én voltam Londonban, én nem élnék ott, olyan nagy, és túlzsúfolt, úgy elnyom az egész.. Persze anyagilag jobban ki lehet jönni, és lehet gyűjtögetni is, nincsen ezzel semmi gond, de nekem nem a pénzgyűjtögetés a cél.
Igazából olyan helyen szeretnék élni, ahol békében élnek egymással az emberek, egészségügyi ellátással nincsen gond, a sárga csekkek nem jelentenek problémát, az egészséges étkezés nem luxus...
Thaiföldön 3-4 ismerősöm már járt, valami hasonlót meséltek erről az országról, hogy békések az emberek, jó idő van, alacsonyak az árak, a munkavégzésről már nem tudtak mesélni... :D
Ha tudtok ilyen helyről, akkor kérlek, azt is írjátok már le, hogy milyen feltételekkel és meddig lehet letelepedni az adott országban (ha nem EU-s országról van szó), milyen munkát érdemes elvállalni ott, stb.
Előre is köszönöm szépen a segítőkész felhasználók válaszát, és megkérek minden válaszolni szándékozó embert, hogy a trollkodást mellőzze, és kulturált "hangnemben" írjon, köszönöm! :)
Élvezik nagyon, jó az idő, van sípálya és korallszirt egymástól pár órányira. Angollal kicsit küzdenek a brit angol után, kb. gettószleng szint amit odakinn beszélnek állítólag.
A munka jó, nem túl sok odakinn a "minőségi munkaerő", már ha közepesen jó vagy abban, amit csinálsz csodálnak. Ha meg tényleg jó vagy akkor simán lenyomod bármelyik helybélit is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!