2014 szeptemberében vettünk egy autót-autókereskedőtől. Az autó 1000km-t ment és megállt. Hatalmas több százezer forintos bajai vannak, amik nem egyik napról a másikra keletkezhettek. Mit tehetünk ilyenkor?
Sajnos sok ilyen van, de fél év telt el, szóval nem egyik napról a másikra derült ki, vagyis lett a baj, hanem már fél éve nálatok van. Ez rengeteg idő, bármi történhetett vele fél év alatt, szerintem ezt már nem tudod bizonyítani, hogy nem nálad történt.
Egy-két héttel vásárlás után még OK, de hónapokkal...
De akkor miért most akarsz lépni?
Ennyi idő alatt úgy is szét lehet barmolni a kocsit, ha ki se viszed a garázsból.
Pl. mondhatja, hogy azok a hibás alkatrészek ki vannak cserélve, a kereskedő nem ilyen állapotban adta át. (attól függ, milyen alkatrészek, beazonosíthatók-e)
Mi is most készülünk használt kocsit venni, és előre félek, mit titkolnak el. Sajnos ez ilyen, de akkor is úgy érzem, fél év után ha visszamész a kereskedőhöz, kiröhög. Ezek nem most jöttek le a falvédőről, nagyon gátlástalanok, ismerik a kiskapukat.
Ezért az egyetlen, amit kikötöttem, hogy kereskedésből nem veszünk. Nem ragaszkodom színhez, típushoz, csak ahhoz, hogy magánszemélytől vegyünk. Persze ő is átverhet, de sokkal kisebb rá az esély, mint egy kereskedőnél.
Hány éves az autó?
Saját szerelővel átnézettétek?
"Ezért az egyetlen, amit kikötöttem, hogy kereskedésből nem veszünk. Nem ragaszkodom színhez, típushoz, csak ahhoz, hogy magánszemélytől vegyünk. "
Egyes kereskedok, foleg nemeteknel a torokok, maganszemelyeken adjak el a hasznalt autokat. Te johiszemuen megvasarlod a keveset strapalt autot a kedves nyugdijas hazaspartol, aztan jonnek a pofaraesesek.
"9 éves ford Mondeo Ghia."
"Az autó 1000km-t ment és megállt."
Ja gondolom a klasszikus "meghalt a ferjem, azota is garazsban allt, szinte uj az auto" sztori? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!