Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Jártatok már úgy, hogy több...

Jártatok már úgy, hogy több pénzt kaptatok a pénzkiadó automatából? Ha megtörténne Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés
2010. febr. 12. 18:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
sajnos nem. nem adnám vissza. banknak nem.
2010. febr. 12. 18:25
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Én még nem jártam így.

Egyébként nem az autómata tévedett, hanem az a személy és vagyonőr, aki az automatát feltöltötte. Rossz címlet keveredett a kazettába.

A pénzkazettákat, amelyeket beraknak ugyanis az a személy és vagyonőr tölti meg pénzzel, aki a kazettákat cseréli. Ominózus eset során következő cserénél a hiba ki fog derülni, ugyanis a kazettákban lévő maradék pénz nem fog eggyezni az automata könyvelésével. A különbséget majd a fizetéséből vonják, ha mázlija van és csak az az egy bankó nem passzolt oda, akkor csak annyit, amennyivel te kaptál többet.

2010. febr. 12. 18:34
 3/13 anonim válasza:
Sajnos ilyen nincs
2010. febr. 12. 18:34
 4/13 anonim ***** válasza:
46%
nagy eséllyel megszopnád ha ellopnád, mivel kamera figyel az ATM-ből és ha hiba folytán ad többet amit vissza tudnak keresni, akkor be is hajtják majd rajtad. Plusz azt is logolja a rendszer, hogy ki mi vagy, hisz használtad a kártyádat.
2010. febr. 12. 18:57
 5/13 anonim válasza:
Én már úgy jártam sajnos, hogy a kártyámat visszaadta ugyan az automata, de nem adta ki a készpénzt :-(((( Utánajárás következett a bank részéről és végül megkaptam utólag a pénzt, amit nem adott ki az automata. Tehát valóban, olyat nem lehet megtenni, hogy az esetlegesen nem adja valaki vissza a többletet, amit kapott véletlenül, mert van kamera és könyvelés, a bankkártya alapján teljesen azonosítható mindenki.
2010. febr. 12. 19:00
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
nekem meg elnyelte a kártyámat..annyira megijedtem...de hál'istennek pont egy bank oldalánál volt...bementem és segítettek.
2010. febr. 12. 19:27
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Kedves negyedik, én voltam a második.

Sajnos nem tudnak utánna járni hogy ki vette fel a rossz címletet, ennélfogva bevasalni sem tudják rajta. Annyi történt, hogy pl. az 1000 Forintos címleteket tartalmazó kazettába belekerült egy db 5000 Forintos. Ez emberi hiba, a gép kiadáskor elkönyvelte 1000 Forintnak, hiszen az automata az 1000 Forintos címleteket tartalmazó kazettából adott pénzt, de azt már nem tudja, hogy ténylegesen annyi volt e. Ennélfogva nem tudják, hogy ki és mikor vette fel a nagyobb összeget, a hiányt, amely elszámoláskor keletkezikm pedig az illető személy és vagyonőr fizetéséből pótolják, aki a pénzkazetták feltöltését, szállítását és cseréjét végzi.

2010. febr. 12. 23:53
 8/13 anonim ***** válasza:

szövegértés pajti, szövegértés!

"...és ha hiba folytán ad többet amit vissza tudnak keresni..."

elemzem neked:

és ha hiba folytán:

elemzés, hiba történt ami miatt többet ad visza

és itt jön a kulcs a mondatomban:

"amit VISSZA TUDNAK KERESNI"

tehát arra a hibára írtam amit vissza lehet keresni, pl többet adott ki mint kellett volna vagy hasonló.

ne haragudj ha paraszt módon írtam ,de eléggé fel tud húzni mostanában, hogy az oldalon mászkáló emberek nagy része képtelen 1-2mondatot is értelmezni.

2010. febr. 13. 09:47
 9/13 anonim ***** válasza:
Te nem értetted a mondani valóját a dolognak. Nem tudják visszakeresni. A gép nem hibázik. Úgy van megcsinálva, hogy előbb elkönyveli a (a helyes)tranzakciót, aztán nyúlkál kazettákba. Éppen ezért hiány sosem léphet fel, csak töblet, az is akkor ha x ok miatt nem adja ki a pénzt. Tehát miután minden esetben a helyes tranzakciót könyveli el, a helyes összeggel ráadásul előre, nem nyomozható vissza ez mikor történt.
2010. febr. 13. 11:34
 10/13 A kérdező kommentje:
Akkor én borzasztó szerencsés embernek mondhatom magamat...:) Történt ugyanis, hogy felvettem a pénzt és amikor kiadta a címleteket az utolsó 10 ezrest meggyűrte és csak háromnegyedéig adta ki. Hát én meg bizony kihúztam! Be is szakadt a sarka... Fogtam magamat mentem be reklamálni naná, hogy kicserélték nekem gond nélkül. Csak otthon vettem észre hogy az a 10 ezres már pluszba volt...
2010. febr. 13. 16:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!