Új munkahely. Albérletbe költözzek, vagy kocsit vegyek, és azzal járjak be?
Új munkahelyem lett pár hete, de a beosztásom elég változó. Igy tömegközlekedéssel nem tudok bejárni, vagy csak órákat kellene várni egy buszra munka után, ami a pihenésemből veszi el az időt.
kb 30km-re lakom a munkahelyemtől. A szüleimnél élek.
Nézegettem albérletet, 35ezer+ rezsiért már lenne. Ha beköltöznék, azt mindenképp magamban tenném. Ebbe most ne menjünk bele, tudom, hogy többen olcsóbb. De ha oda kerülne a sor, akkor inkább legyek magamra utalva, igy megtanulhatnék dolgokat.
A másik opció egy autó vásárlása.
Mivel nincs egy összegben letett pénzem, ezért egy rokonom eladná nekem az övét részletre is. 700 ezer forintba kerülne. És havonta kb 50ezret ki tudnék neki fizetni (amit kb albérletre is költenék).
Vagy egy kisebb összegü személyi kölcsönt felvenni, és egy olcsóbb autót vásárolni.
A szüleim nem tudnak segíteni sajnos.
A fizetésem nettó 140-160ezer között lenne átlagosan. Nem tudok már várni, hogy spóroljak, nagyon kimerítő így dolgoznom. De a munkát nem akarom ott hagyni.
Melyik lenne a legideálisabb döntés, ami hosszabb távon előnyömre válna?
albérlet
Ne tudd meg milyen k**rva jó külön költözni a szülőktől... saját élet, azt csinálsz amit akarsz, azt hívsz fel magadhoz akit akarsz, senki nem kér számon, mindent magad intézel.
Én is különköltöznék.
Rá kell számolnod, hogy 35 az albi + rezsi + ugyanennyi még kajára is el fog menni, de sokkal önállóbb leszel minden téren, ha különköltözöl. :)
Egyszer el kell kezdeni. :) Nekem is az volt a legszebb idő. :)
kíváncsi lennék rá, hány éves vagy, de gondolom nem túl idős... az albérletet választanám. Felelős felnőtt ember lettél, munkahellyel, ideje költözni.
A szülőknél maradva is elköltenéd azt a pénzt a kocsi részletére, mint amit az autóvásárlásra (gondolom otthon is beszállsz a rezsibe, bevásárlásba, szóval nem csak a kocsi részlete lenne). Viszont talán érdemes elkezdeni az önálló életet.
Talpraesett fickónak/leányzónak tűnsz, menni fog!
bocs, előző vagyok: szóval otthon maradva is elköltenéd azt a pénzt a kocsi részleteire + szüleidnek rezsire, mint az albérletre....
ezt az előbb eltévesztettem :)
Albérlet és ha egy csöpp eszed is van, akkor többedmagaddal, hogy ne kerüljön olyan sokba és ne abból álljon az életed, hogy elmész dolgozni, hogy legyen mit enni és hol aludni majd hazamész enni és aludni, hogy elmehess dolgozni.
Az autó rossz ötlet, jelentősen többe kerül, fenn kell tartani, folyamatosan veszít az értékéből, karban kell tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!