Jogos, hogy ennyit kaptam kézhez?
Figyelt kérdés
Egy napot dolgoztam egy boltban eladóként, alkalmi bejelentéssel. 350 forintos órabért adott a főnök. Ma voltam bent, kiszámolta, hogy a 14 órára, amit ledolgoztam azon az egy napon, jár 4900 ft, de mivel ő 2 napra is bejelentett engem, levonta a 2*1000 ft-ot tőlem. Én úgy olvastam, hogy meg van a minimum összeg, amit adnia kell a munkáltatónak alkalmi munka esetén, ami szakmai bérnél ( mert meg van hozzá a szakmám ) a 679 ftos minimál órabérnek a 87%-a.
A kérdésem: megtehette ezt, hogy csak 350 ft-os órabért adott? Illetve joga volt hozzá, hogy az én béremből vonja le a napi bejelentés költségét?
2015. febr. 11. 16:02
1/1 anonim válasza:
Van minimum, de biztos nem 350. Fejből nem tudom, de 500 körül. Ha pedig 2 napban állapodtatok meg, akkor jogos, hogy a következő nap bejelentési költségét levonja. Hiszen kifizette, te pedig nem mész dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!