Cseréltem egy laptopot robogóra és akivel cseréltem követeli vissza mit tegyek?
Nem rég cseréltem egy laptopot egy robogora az úr tudta hogy nem jó az aksi a laptopba elcseréltük és most hívogat hogy cseréljük vissza mert hogy átvágtam tud valamit csinálni?
Már mint rendőrség vagy ilyesmi?adás vételit írtunk róla.
Hát, ha átvágtad, megszívhatod. Bírósághoz fordulhat polgári peres eljárással, ott rossz esetben megtéríttetik veled a kárát, visszacsináltatják az ügyletet, és kifizettetik veled a perköltséget is. Ez nem jó móka, ha átvágtad, tedd jóvá.
Ha nem vágtad át, akkor nem kell tenned semmit, mondd meg neki, hogy nem értesz vele egyet, ha szeretne, forduljon bírósághoz.
A szerződésben szerepel a rossz aksi? Vagy mondjuk az, hogy kipróbált állapotban vette át?
Mert ha bármelyik bele van írva a kettő közül, akkor semmit nem tehet, mert így is akarta az üzletet.
Az egy dolog egyébként, hogy volt rá egy órája, de ténylegesen ki is próbálta?
És az, hogy rossz az akksi, szóban hangzott el, vagy esetleg e-maileztetek róla?
Ha nincs sehol leírva, akkor neki kell bizonyítani, hogy hibásan kapta - akár nála is elromolhatott. Ezt nem tudja bizonyítani.
Ha meg le van írva, akkor is védve vagy, mert a hiba tudatában is belement a cserébe.
Szóval semmit nem tehet.
Szerintem nem ez az átvágás, hanem ha nem szóltál volna róla, hogy rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!